Στο τέταρτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους ο Παναθηναϊκός είχε την πιο δύσκολη αποστολή έως τώρα, με τη βουλγαρικη ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 να αποτελεί δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο. Παρά ταύτα, το Τριφύλλι αφενός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη με 1-0 και αφετέρου έδειξε πάλι κατά διαστήματα όσα δουλεύονται στις προπονήσεις.

Ειδικά στην πρώτη ώρα του αγώνα, μέχρι να αρχίσουν οι μαζεμένες αλλαγές και από τις δύο ομάδες που «έσπασαν» το ρυθμό, ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει τον αγώνα, επιβάλλοντας με το γνώριμο τρόπο το παιχνίδι του. Μάλιστα οι Πράσινοι στα πρώτα λεπτά είχαν να αντιμετωπίσουν μια απρόβλεπτη κατάσταση, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνθηκε ο Μπαρτ Σένκεφελντ στον οπίσθιο μηριαίο, κάτι το οποίο οδήγησε στην προληπτική αντικατάστασή του. Το Τριφύλλι υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ να παίξει στο μισό γήπεδο, έχοντας και πάλι υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας. Σταδιακά η πίεση έφερε αποτέλεσμα, με τις προϋποθέσεις να δημιουργούνται αλλά αρχικά το γκολ να μην έρχεται. Τελικά η λύση δόθηκε στο 38ο λεπτό με τον Μπερνάρ να κάνει υπέροχη ενέργεια μέσα στην περιοχή και να σεντράρει με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει έτοιμο το γκολ στον Καλοσκάμη, ο οποίος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο μια καλή στιγμή στο 54′ με τον Μπερνάρ ήταν η μοναδική τελική με προϋποθέσεις για γκολ για τον Παναθηναϊκό. Προϋποθέσεις, ειδικά στην αντεπίθεση, υπήρξαν αλλά οι τελικές επιλογές στην πάσα δεν βοήθησαν ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Η ΤΣΣΚΑ βοηθήθηκε από τις αλλαγές και των δύο ομάδων και απώλεσε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, χωρίς καν η μπάλα να καταλήξει στην εστία.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (65’ Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (61’ Κώτσιρας) Σένκεφελντ (18’ λ.τρ. Σιδεράς, 79’ Μάγκνουσον), Φικάι (71’ Κάτρης), Χουάνκαρ (71’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (71’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (79’ Φρόκου), Μαντσίνι (61΄Αϊτόρ), Μπερνάρ (61’ Καμπετσής), Καλοσκάμης (46’ Τζούριτσιτς), Σπόραρ (71’ Μπιλάλ).

ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948: Ναούμοφ (46’ Γκάνεφ), Γκουρίστα (70’ Ενγκουιντά), Πετρόφ (70’ Βιγιάτσκι), Χέλιτον (70’ Τσόνκοφ), Ραπνουίλ (70’ Τόνεφ), Τσότσεφ (65’ Πίσκεβιτς), Τσένοφ, Καραγκάρεν (65’ Ουμαρμπάεφ), Βούτοφ (70’ Στόιτσκοφ), Πεδρίνιο (70’ Κίριλοφ), Γιόσκοφ (70’ Ρούσεφ).