Ακόμα ένα χρήσιμο τεστ έδωσε ο Παναθηναϊκός λίγο πριν από το πρώτο επίσημο ματς για τη νέα σεζόν απέναντι στην Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League. Οι Πράσινοι, μετά από πέντε σερί νίκες στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους, έμειναν στο 1-1 με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Τριφυλλιού στη Λεωφόρο για τη σεζόν 2023-24 και οι φίλοι της ομάδας πήραν μια πρώτη γεύση για τη σκληρή δουλειά που κάνουν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του απ’ την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Οι Πράσινοι, παρά την κόπωση, έβγαλαν στο γήπεδο καλά στοιχεία και θα μπορούσαν να έχουν νικήσει για άλλη μια φορά αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια καθώς είχαν κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ. Παρ’ όλα αυτά έδειξαν για πολλοστή φορά πως βαδίζουν στον σωστό δρόμο ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 6’. Ο Βέρμπιτς έκανε κίνηση από αριστερά και έστρωσε για τον Σπόραρ, ο οποίος έκανε περιστροφή έξω απ’ την περιοχή, σούταρε αλλά ο γκολκίπερ της Χαποέλ μπλόκαρε με δυσκολία. Στο 13’ ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα πίσω απ’ το κέντρο κι έδωσε στον Μπερνάρ, ο οποίος πάσαρε ξανά προς τον δεξιό μπακ των Πρασίνων. Σε μια ταχύτατη μετάβαση απ’ την άμυνα στην επίθεση, ο Κώτσιρας άνοιξε στα αριστερά για τον Κλεϊνχέισλερ κι αυτός για τον Βέρμπιτς που έκανε ωραία το γύρισμα, όμως ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 26’ ο Παλάσιος έκανε το κλέψιμο έξω απ’ την περιοχή της Χαποέλ. Ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ απ’ τον αντίπαλο γκολκίπερ. Τελικά το γκολ ήρθε στο 30’ για το Τριφύλλι. Ο Μλαντένοβιτς σέντραρε εξαιρετικά από την αριστερή πλευρά και ο Βέρμπιτς με θαυμάσια γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, αφού προηγουμένως η μπάλα προσέκρουσε και στον Βίτορ. Κόντρα στη ροή του αγώνα και από μια αδράνεια των Πρασίνων, η Χαποέλ ισοφάρισε στο 43’ με ωραίο πλασέ του Στογιάνοφ στην κίνηση μετά από σέντρα του Πέτερσον από τα αριστερά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με εννέα αλλαγές για τους Πράσινους. Άμεσα μάλιστα ο Παναθηναϊκός απείλησε μετά από πάσα του Μαντσίνι και τελείωμα του Γερεμέγεφ. Όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε. Η Χαποέλ πλησίασε στο γκολ για πρώτη και τελευταία φορά στο β’ ημίχρονο στο 58’ με τον Κλιμάλα, όμως ο Λοντίγκιν αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ α τετ πραγματοποιώντας μια καταπληκτική επέμβαση.

Το Τριφύλλι είχε μια καλή διπλή ευκαιρία στο 75’, αρχικά με σουτ του Χουάνκαρ και εν συνεχεία του με προσπάθεια του Μαντσίνι, ενώ στο 79’ είχε και δοκάρι καθώς ο Τζούριτσιτς με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ». O Σέρβος θα μπορούσε να έχει βρει δίχτυα και στο 84’, οπότε ο Γερεμέγεφ «έσκαψε» καταπληκτικά την μπάλα, αλλά ο Σέρβος δεν έπιασε «γεμάτα» το σουτ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Χαποέλ.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (64′ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (64′ Κάτρης), Μάγκνουσον (46′ Φικάι), Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Ρουμπέν (46′ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (46′ Ζέκα), Μπερνάρ (46′ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46′ Αϊτόρ), Σπόραρ (46′ Γερεμέγεφ).

Χαποέλ Μπερ Σεβά: Μαρτσιάνο, Ελχαμέντ (46′ Μπαριέρο), Αμπου Αμπίντ (60′ Σαφούρι), Βίτορ (81′ Μέρενστειν), Λόπες, Σαμίρ (46′ Γέχεσκελ), Γκορντάνα (81′ Γκανά), Στογιάνοφ (60′ Ελίας), Μπαντάς (70′ Σέφερ), Πέτερσον (70′ Πάουν), Κλιμάλα.