Το χτίσιμο του Παναθηναϊκού συνεχίζεται επί αυστριακού εδάφους και οι Πράσινοι έδειξαν πως βρίσκονται στο σωστό μονοπάτι. Στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε το Τριφύλλι, επικράτησε της σλοβενικής Ρογκάσκα με 3-1 βγάζοντας θετικά στοιχεία στο γήπεδο παρά την κόπωση που υπάρχει απ’ τη σκληρή δουλειά που γίνεται σε καθημερινή βάση.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, πέτυχαν τρία πολύ ωραία γκολ με τον Ιωαννίδη, τον Μπερνάρ και τον Μάγκνουσον και γενικώς επιβεβαίωσαν πως κάνουν σταθερά βήματα προόδου.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε ο Μλαντένοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Τρουιγιέ, ο οποίος έπαιξε ξανά μετά από απουσία οκτώ μηνών.

Στο 8’ οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα με τη μία προς την περιοχή έπειτα από σέντρα του Βαγιαννίδη. Ο Ιωαννίδης πραγματοποίησε ωραία κίνηση για να ξεμαρκαριστεί και σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε φτάνοντας στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Κλεϊνχέισλερ σούταρε με δύναμη αλλά ο Μπάζνταριτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Με το πέρασμα του χρόνου οι Πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους φτάνοντας τελικά στην επίτευξη του πρώτου γκολ λίγο μετά τα μισά του α’ ημιχρόνου. Στο 25’ ο Βαγιαννίδης με τον Ιωαννίδη άλλαξαν ωραία την μπάλα. Ο «Βάγια» έκανε το γύρισμα στην περιοχή, όπου ο Βέρμπιτς «έστρωσε» θαυμάσια για τον Ιωαννίδη, που τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ το οποίο βρήκαν για δεύτερη φορά στο 37’. Ο Ρουμπέν άνοιξε εξαιρετικά στον χώρο για τον Ιωαννίδη. Ο διεθνής φορ σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και έφτασε στον Παλάσιος, ο οποίος «σημάδεψε» τον Μπερνάρ, που με ωραίο σουτ απ’ το ύψος του πέναλτι σημάδεψε την αριστερή γωνία του τέρματος της Ρογκάσκα. Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ με τον Παλάσιος στο 38’ αλλά το διαγώνιο συρτό σουτ του Αργεντινού κατέληξε λίγο άουτ.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε όλη την ομάδα χρησιμοποιώντας έντεκα νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ομάδας σε φιλική αναμέτρηση. Οι Πράσινοι άργησαν να βρουν ρυθμό αλλά στο 63’ ο Μάγκνουσον έγραψε το 3-0 με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ με το αριστερό.

Η Ρογκάσκα κατόρθωσε να σκοράρει τη μοναδική φορά που απείλησε όταν ο Ζντούνιτς βρήκε χώρο έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, κοντρόλαρε την μπάλα και με ψηλοκρεμαστό βολέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Στο 88’ Τσέριν θα μπορούσε να σκοράρει μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα.

Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη (4/7, 19.00) με αντίπαλο τη ρουμανική Πετρολούλ Πλοέστι.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ (46’ Μάγκνουσον), Φικάι (46’ Σιδεράς), Ρουμπέν (46’ Ζέκα, 80’ Τρουιγιέ), Κλεϊνχέισλερ (46’ Τσέριν), Μπερνάρ (46’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46’ Αϊτόρ, 80’ Καλοσκάμης), Ιωαννίδης (46’ Σπόραρ).

Ρογκάσκα: Μπάζνταριτς, Πιρτόσβεκ, Μίχαλιτς, Κούρτοβιτς, Μάιτσεφ, Μάτιτς, Κόροσετς, Μπράουτ, Φλις, Γκράντισερ, Χαϊλέτα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Βόντισεκ, Ραντούσα-Λάμπεχτ, Ράλισον, Σιμ, Μαϊτσενιτς, Καρτούζερ, Κρίσαν, Πάβλοβιτς, Σακέον, Κρίστιαν, Ζντούνιτς.