Ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός φόρεσε το καλό ευρωπαϊκό κοστούμι του στο Κόζιτσε της Σλοβακίας και έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καταπληκτική και με μια γεμάτη εμφάνιση ανασταλτικά, δημιουργικά και εκτελεστικά επικράτησε 1-3 της Ντνίπρο και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης. Προφανώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς εκκρεμεί η ρεβάνς της Λεωφόρου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (1/8, 20.30), όμως οι Πράσινοι έδειξαν ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα στον δρόμο για τη μεγάλη επιστροφή στους ομίλους…

Σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Σπόραρ, ο Τζούριτσιτς (στο ντεμπούτο του) και ο Ιωαννίδης στην 100ή συμετοχή του με την ομάδα. Όπως σπουδαίο ματς πραγματοποίησε και ο Χουάνκαρ, ο οποίος επίσης στην 100ή συμμετοχή του με τα πράσινα, είχε δύο ασίστ και κέρδισε ένα πέναλτι. Γενικότερα όμως κανείς παίκτης της ομάδας δεν υστέρησε σ’ αυτή τη σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό που συμπλήρωσε 50 νίκες στο Champions League και ονειρεύεται ακόμα περισσότερες προκειμένου να πετύχει τον μεγάλο στόχο των ομίλων…

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός απ’ το ξεκίνημα του ματς. Με μεγάλη προσήλωση στην αμυντική λειτουργία αλλά και επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι του, απείλησε για πρώτη φορά στο 8’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον. Τελικά το γκολ ήρθε στο 11’ με εκτελεστή τον Σπόραρ και δημιουργό τον Χουάνκαρ. Η επίθεση άρχισε με ωραίο άνοιγμα του Μπερνάρ στον Ισπανό, ο οποίος έκανε μια καταπληκτική ντρίμπλα, πάτησε περιοχή και γύρισε παράλληλα προς τον Σλοβένο, που άνοιξε λογαριασμό για τη νέα σεζόν γράφοντας το 0-1.

Στο 13’ ο Κώτσιρας βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 18’ η Ντνίπρο είχε την πρώτη απειλητική προσπάθεια με τον Ντόβμπικ να σουτάρει άουτ. Στο 24’ οι Πράσινοι έχασαν τον αρχηγό Σένκεφελντ λόγω τραυματισμού. Τη θέση του πήρε ο Γεντβάι, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι, όπως και ο Βιλένα που έπαιξε απ’ την αρχή. Το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 1-0 και να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η Ντνίπρο άσκησε πίεση στους Πράσινους κι έχασε μια ευκαιρία στο 51’ με τον Ντόβμπικ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς όμως αντέδρασε άμεσα, πήρε ξανά τα ηνία στο ματς κι αφού πρώτα είχε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Βιλένα στο 58’, βρήκε και δεύτερο γκολ στο ματς.

Στο 74’ ο Χουάνκαρ εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο στην αριστερή πλευρά, έκανε την κούρσα και πάσαρε προς τον Τζούριτσιτς, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έξω απ’ την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 0-2. Προτού περάσει ένα δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Χουάνκαρ εντός περιοχής και ο νεοεισελθών Ιωαννίδης εκτέλεσε ψύχραιμα στο κέντρο για το 0-3.

Τη μοναδική φορά που αδράνησε αμυντικά το Τριφύλλι, η Ντνίπρο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον αμαρκάριστο Τάντσικ να σκοράρει από κοντά για το τελικό 1-3 που προσφέρει στους Πράσινους ένα σημαντικό πλεονέκτημα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ντνίπρο: Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κόχουτ), Σαράπι, Κράβετς, Μπαμπένκο (84′ Τάντσικ), Μπλάνκο (83′ Γκόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61′ Άνταμτσιουκ), Ντόβμπικ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ (24′ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Βιλένα (70′ Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (70′ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης).