Την πρώτη του ήττα έπειτα από επτά φιλικούς αγώνες γνώρισε ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι έχασαν με 1-0 στη Λεωφόρο απ’ τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο τελευταίο τεστ πριν απ’ το πρώτο επίσημο ματς με την Ντνίπρο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League την Τρίτη 25 Ιουλίου αλλά είναι βέβαιο πως η εικόνα τους θα είναι καλύτερη όταν αρχίσουν τα… δύσκολα.

Το Τριφύλλι πλήρωσε μια αμυντική αδράνεια καθώς απειλήθηκε ελάχιστα απ’ την ισπανική ομάδα, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε και τις ευκαιρίες που δημιούργησε με αποτέλεσμα να μην σκοράρει μολονότι το άξιζε. Ήταν αναμφίβολα πάντως ακόμα ένα χρήσιμο τεστ για τους Πράσινους προκειμένου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βγάλει τα συμπεράσματά του ενόψει της έναρξης των επίσημων αναμετρήσεων και των μεγάλων επερχόμενων ευρωπαϊκών μαχών…

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 61’.

Οι Πράσινοι άρχισαν ορεξάτοι το παιχνίδι. Στο 6’ ο Τσόκαϊ σούταρε με δύναμη έξω απ’ την περιοχή αναγκάζοντας τον γκολκίπερ της Ράγιο Βαγιεκάνο σε εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στο 10’ κι ο Χουάνκαρ δοκίμασε το πόδι του απ’ τη γωνία της μεγάλης περιοχής στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Στο 30’ οι Πράσινοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο α’ ημίχρονο με τον Σπόραρ, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ’ τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές για το Τριφύλλι και ο ρυθμός στο παιχνίδι δεν ήταν γρήγορος. Η Ράγιο Βαγιεκάνο, εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας των Πρασίνων και άνοιξε το σκορ. Στο 57’, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε τρεις καταπληκτικές επεμβάσεις αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει και το πλασέ του Γκαρσία από κοντινή απόσταση για το 0-1.

Άμεσα το Τριφύλλι έψαξε αντίδραση και στο 60’ ο Παλάσιος έκανε εξαιρετική κίνηση εντός περιοχής, απέφυγε έναν αντίπαλο, σούταρε με το εξωτερικό αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Σταδιακά άρχισαν οι αλλαγές από πλευράς Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Παναθηναϊκός βρήκε ορισμένες καλές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ.

Στο 63′ ο Μουμίν έκανε λάθος, ο Σπόραρ πέρασε και τον Μόρο αλλά ο Αριδάνε τον πρόλαβε προτού σκοράρει σε άδειο τέρμα. Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ και στο 71’ μετά από θαυμάσια ατομική ενέργεια του Παλάσιος, ο οποίος έκανε την προσποίηση, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε με δύναμη αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Ράγιο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 85’ καταγράφηκε η τελευταία ευκαιρία των Πρασίνων με τον Αϊτόρ να «σημαδεύει» τον Γερεμέγιεφ με εκτέλεση φάουλ. Όμως ο πορτιέρε της Βαγιεκάνο μπλόκαρε και το πλασέ του Σουηδού.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (61’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (75’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ (89’ Φικάι), Μάγκνουσον (89’ Σιδεράς), Ρουμπέν (75’ Ζέκα), Τσόκαϊ (61’ Βιλένα), Μπερνάρ (61’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (83’ Αϊτόρ), Παλάσιος (75’ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (83’ Γερεμέγιεφ).

Ράγιο Βαγιεκάνο: Μόρο, Τσαβαρία (64’ Αρίμπας), Ερνάντες (64’ Μαρτίν), Ίσι (46’ Σάλβι), Τρέχο (46’ Πόσο), Ντέκα (46’ Ουνάι Λόπες), Μαρτίν Γκαρθία (46’ Άλβαρο Γκαρθία), Μουμίν, Μπαγιού, Βαλεντίν, Φαλκάο (46’ Ραούλ δε Τόμας).