Ο Παναθηναϊκός ήταν άπιαστος στη Λεωφόρο! Με μια γεμάτη, πειστική και κυριαρχική εμφάνιση οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησαν με 5-0 του Ατρόμητου σε εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας της Stoiximan Super League και ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους απ’ τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 22 Οκτωβρίου 2023.

Το Τριφύλλι πετούσε… φωτιές και πρόσφερε γκολ και θέαμα σε ένα χορταστικό 90λεπτο γνωρίζοντας την αποθέωση στη Λεωφόρο απ’ τους φίλους της ομάδας μετά την ευρύτερη εντός έδρας νίκη επί των ημερών του Γιοβάνοβιτς. Ο Τζούριτσιτς πέτυχε δύο γκολ κι ο Σπόραρ, ο Γερεμέγεφ και ο Παλάσιος από ένα. Μάλιστα ο Αργεντινός, εκτός του τέρματος που σκόραρε το οποίο ήταν το 20ό του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, είχε επίσης ένα κερδισμένο πέναλτι και μια ασίστ σε μια γεμάτη εμφάνιση.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της επιστροφής του Ζέκα στο γήπεδο της Λεωφόρου σε επίσημο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος χαφ πραγματοποίησε την 250ή συμμετοχή του με το Τριφύλλι σε όλες τις διοργανώσεις, αποθεώθηκε απ’ τους οπαδούς του Τριφυλλιού και εισήλθε σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου βρίσκονται θρύλοι της ομάδας…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγάλη ορμή στο γήπεδο, πίεσε τον Ατρόμητο και έφτασε στην επίτευξη του πρώτου γκολ μόλις στο 3’ με τον Τζούριτσιτς. Ο Ρουμπέν είδε την κίνηση του Μλαντένοβιτς αριστερά στο χώρο βγάζοντάς του μπαλιά ακριβείας. Ο Σέρβος μπακ κατέβασε και σέντραρε όμορφα στην περιοχή όπου ο Τζούριτσιτς με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Ο Ατρόμητος στο 11’ είχε ένα καλό σουτ με τον Βέργο, ενώ στην επόμενη καλή φάση που έγινε στο ματς το Τριφύλλι σκόραρε ξανά. Στο 32’ ο Τζούριτσιτς πήρε την μπάλα, έκανε την ντρίμπλα στον Τζαβέλλα και άνοιξε ωραία στα δεξιά για τον Παλάσιος, ο οποίος με θαυμάσιο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ για το 2-0.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και έπειτα από δύο απειλητικές καταστάσεις που δημιούργησε στο 36’ και το 37’ ο Βέρμπιτς, το Τριφύλλι σκόραρε για τρίτη φορά προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Ο Ασεβέδο ανέτρεψε τον Παλάσιος εντός περιοχής, ο διαιτητής Μανούχος ειδοποιήθηκε απ’ τον VAR για να δει τη φάση και εν τέλει καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 45+1 ο Σπόραρ (3-0). Παράλληλα, ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω απευθείας αποβολής του Ασεβέδο.

Έχοντας πλέον αέρα τριών τερμάτων οι Πράσινοι έπαιξαν με μεγαλύτερη άνεση. Συνέχισαν όμως να κυνηγούν το γκολ, το οποίο πλησίασαν στο 48’ με κεφαλιά του Παλάσιος που απέκρουσε ο Τσιντώτας. Στο 57’ η Λεωφόρος «σηκώθηκε στο πόδι» για να αποθεώσει τον Ζέκα, ο οποίος φόρεσε ξανά τη φανέλα του Τριφυλλιού και έβαλε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε επίσημο ματς μετά από μια εξαετία. Επικράτησε πανδαιμόνιο τη στιγμή που ο Κάρλος πάτησε ξανά το χορτάρι της Λεωφόρου.

Το τέταρτο γκολ δεν άργησε καθώς στο 59’, από λάθος γύρισμα του Ιμερέκοφ στον Τσιντώτα, ο Σπόραρ ήταν σε εγρήγορση, πήρε την μπάλα, απέφυγε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου και έστρωσε για τον Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ντε Μποκ, χτύπησε ξανά στον Τζούριτσιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού φυσιολογικά έπεσε με τους Πράσινους, που προέρχονταν από συνεχόμενα ματς ανά 3-4 μέρες, να κάνουν συντήρηση. Ο Αντζιέλσκι είχε ένα απειλητικό σουτ στο 70’ που κατέληξε άουτ, ενώ στο 85’ ο Ζέκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κεσχρίντα.

Λίγο προτού ολοκληρωθεί το ματς, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής έδρασε ξανά. Στο 92’ ο Κώτσιρας έβγαλε «συστημένη» σέντρα για τον Παλάσιος, ο οποίος με θαυμάσια κεφαλιά πέρασε την μπάλα απ’ τον Τσιντώτα κι έστρωσε για τον Γερεμέγεφ, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν πάνω στη γραμμή για το τελικό 5-0. Ήταν το δεύτερο σερί γκολ του Σουηδού φορ στις καθυστερήσεις μετά το τέρμα με το οποίο ισοφάρισε προ εβδομάδας τον ΠΑΟΚ στο 96’.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (58’ Αράο), Σένκεφελντ, Ρουμπέν, Βιλένα (57’ Ζέκα), Τζούριτσιτς (79’ Ιωαννίδης), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Σπόραρ (69’ Γερεμέγεφ).

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Τζαβέλλας, Ασεβέδο, Κεσχρίντα (88’ Κιβρακίδης), Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ (57’ Φριντγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Καμαρά, Γιουμπιτάνα (46’ Ιμερέκοφ), Βαλένσια (69’ Κουέν), Βέργος (68’ Αντζιέλσκι).