Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή! Δεν λυγίζει, δεν τα παρατάει, δεν το βάζει κάτω ποτέ. Το Τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε και πάλι χαρακτήρα στο φινάλε και με ένα γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 95’ πάει για τη μεγάλη ανατροπή στο ΟΑΚΑ.

Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 2-1 απ’ την Μπράγκα στο πρώτο ματς για τα play off του Champions League και θα τα δώσουν όλα το βράδυ της 29ης Αυγούστου έχοντας πλέον και την ένθερμη συμπαράσταση των οπαδών τους που είναι βέβαιο πως θα γεμίσουν ασφυκτικά το Ολυμπιακό Στάδιο για να ωθήσουν την ομάδα σε μια μεγάλη πρόκριση…

Το παιχνίδι στην Μπράγκα ήταν δύσκολο και απαιτητικό απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που δυσκολεύτηκε απ’ τους Πράσινους αλλά και που έβαλε δύσκολα στο Τριφύλλι. Ήταν μια αναμέτρηση ενός ισορροπημένου ζευγαριού που άφησε ανοχτούς λογαριασμούς για την καθοριστική ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε εξαρχής να επιβάλλει το παιχνίδι του ασκώντας πίεση στην Μπράγκα. Οι Πράσινοι δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της πορτογαλικής ομάδας, ενώ μόλις στο 2’ έχασαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Μάγκνουσον, που κατέληξε ελάχιστα άουτ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρουμπέν. Στο 13’ ο Ισλανδός αμυντικός είχε ακόμα μία απειλητική στιγμή όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν άστοχη.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και στο 30’ δημιούργησαν άλλη μια απειλητική κατάσταση στην περιοχή της Μπράγκα καθώς ο Βαγιάννιδης άνοιξε υπέροχα για τον Παλάσιος, ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, βγήκε απέναντι στον Ματέους από πλάγια θέση αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Μπράγκα.

Η Μπράγκα προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 44’ με άστοχη κεφαλιά του Φόντε, ενώ στο 45+2’ ο Αντρέ Όρτα είχε ένα καλό σουτ μέσα απ’ την περιοχή αλλά ο Ρουμπέν έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ. Οι Πράσινοι είχαν την τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου στο 45+4’ με τον Παλάσιος να σεντράρει, τον Σπόραρ να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι του και τον Ματέους να διώχνει με την γροθιά του.

Η Μπράγκα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (48’) αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε με καταπληκτικό τρόπο σε κόρνερ το τελείωμα του Αμπέλ Ρουίθ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 51’, οπότε και πάλι ο Ρουίθ με σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε προβάδισμα (1-0) στην πορτογαλική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 57’ είχε μια επικίνδυνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παλάσιος από σέντρα του Χουάνκαρ που όμως κατέληξε άουτ. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Σπόραρ στο 60’ καθώς μετά από τρομερή ντρίμπλα και ωραία πάσα του Μαντσίνι, ο Σλοβένος φορ αστόχησε σε άδειο τέρμα.

Αντί να ισοφαρίσει, το Τριφύλλι βρέθηκε να χάνει με 2-0. Η άμυνα της ομάδας αδράνησε και βρέθηκε εκτεθειμένη στο 73’ έπειτα από εκτέλεση πλαγίου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Τζαλό, ο οποίος με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Μπράγκα. Οι Πράσινοι ήρθαν αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση αλλά και πάλι έβγαλαν αντίδραση στο φινάλε βρίσκοντας ένα πολύτιμο γκολ.

Χρειάστηκε προηγουμένως (94’) μια μεγάλη απόκρουση του Μπρινιόλι σε τετ α τετ με τον Ρόνι Λόπες. Και αμέσως μετά το Τριφύλλι αναπτύχθηκε ωραία στο γήπεδο, ο Ιωαννίδης έβγαλε καταπληκτική ασίστ για τον Μαντσίνι που κινήθηκε στον ελεύθερο χώρο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε ιδανικά στην κλειστή γωνία τον γκολκίπερ της Μπράγκα για το τελικό 2-1. Ένα γκολ που μπορεί να αποδειχτεί χρυσό για το Τριφύλλι…

Πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό ήταν και η επιστροφή του Αϊτόρ στην αγωνιστική δράση σε επίσημο ματς έπειτα από δέκα μήνες, ενώ το ντεμπούτο του με τα πράσινα έκανε και ο Αράο.

Μπράγκα: Ματέους, Βίκτορ Γκόμες, Αντριάν Μαρίν, Νιακατέ, Φόντε, Πίτσι (66’ Τζαλό), Αλ Μουσράτι (36’ Αντρέ Όρτα), Βίτορ Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα (85’ Ρόνι Λόπες), Μπρούμα (85’ Αντρέ Κάστρο), Αμπέλ Ρουίθ (84’ Μπάντσα).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Ρουμπέν (82’ Αράο), Βιλένα (76’ Τσέριν), Μαντσίνι, Παλάσιος (76’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65’ Μπερνάρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).