Είναι από εκείνα τα βράδια που ό,τι κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, η μπάλα δεν μπαίνει στο τέρμα. Ο Παναθηναϊκός έδωσε και την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, ο κόσμος της ομάδας ήταν συγκλονιστικός γεμίζοντας ασφυκτικά τις εξέδρες του ΟΑΚΑ και οι Πράσινοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, η μπάλα δεν ήθελε να μπει στο τέρμα…

Το γκολ που τόσο άξιζε ο Παναθηναϊκός, το βρήκε στο τέλος η Μπράγκα, που επικράτησε με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Το σφύριγμα της λήξης στο ΟΑΚΑ βρήκε πικραμένους και πληγωμένους τους Πράσινους για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία αλλά το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κόσμου έδειξε, αν μη τι άλλο, την αναγνώριση για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το ευρωπαϊκό ταξίδι για τον Παναθηναϊκό μπορεί να μην συνεχίζεται στους ομίλους του Champions League, αλλά οι Πράσινοι θα είναι παρόντες στο Europa League για νέες ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές…

Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε εξαρχής το γκολ. Στο 2’ ο Ιωαννίδης, έπειτα από γέμισμα του Μπρινιόλι, πρόλαβε τον Ματέους στην έξοδο αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 13’ η Μπράγκα έγινε απειλητική για πρώτη φορά με σουτ του Ρουίθ μέσα απ’ την περιοχή που έφυγε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 17’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Παλάσιος αλλά ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να προλάβει την μπάλα με την προβολή για να την στείλει στα δίχτυα. Ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία απώλεσαν οι Πράσινοι στο 22’ με τον Παλάσιος και πάλι να κάνει το γύρισμα από δεξιά. Ωστόσο, πρώτα ο Μαντσίνι και στη συνέχεια ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν σωστά για να σκοράρουν από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 31’ ήταν η σειρά της Μπράγκα για να απειλήσει με σουτ του Ρουίθ από πλάγια θέση, όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε σωτήρια με το πόδι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Χουάνκαρ επενέβη σωτήρια στο σουτ του Α. Όρτα. Στο 40’ οι Πράσινοι έχασαν τον Γεντβάι, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε απ’ τον Σένκεφελντ.

Πριν από το φινάλε του ημιχρόνου (45’) ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία με τον Βιλένα να εκτελεί κόρνερ απ’ τα δεξιά, τον Ιωαννίδη να κερδίζει την πρώτη μονομαχία στον αέρα και τον Βαγιαννίδη να πιάνει τη δεύτερη κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής. Ωστόσο ο Ματέους απομάκρυνε ενστικτωδώς αποτρέποντας ένα βέβαιο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγάλη ορμή στο β’ ημίχρονο και στο 54’ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπερνάρ άνοιξε ωραία για τον Παλάσιος που κινήθηκε γρήγορα στη δεξιά πτέρυγα και σούταρε διαγώνια. Και πάλι όμως ο Ματέους έδιωξε εντυπωσιακά. Οι Πράσινοι έγιναν και πάλι απειλητικοί στο 68’ με τον Μαντσίνι να μπαίνει γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή και να γυρίζει παράλληλα στην απέναντι πλευρά, όπου ο Χουάνκαρ σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Όσο κι αν προσπάθησαν, όσο κι αν πίεσαν, όσο κι αν κυνήγησαν το γκολ οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσαν να το πετύχουν. Μάλιστα σε μια στιγμή αδράνειας αμυντικά κι ενώ όλη η ομάδα είχε βγει μπροστά για να σκοράρει, η Μπράγκα βρήκε το καθοριστικό γκολ. Στο 83’ οι Πορτογάλοι άλλαξαν την μπάλα γρήγορα, ο Μπρούμα βρέθηκε μόνος απέναντι απ’ τον Μπρινιόλι και διαμόρφωσε το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης αμέσως μετά αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε τριπλή χαμένη ευκαιρία! Στο 85’ ο Σπόραρ έστρωσε στον Τζούριτσιτς που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, στο 86’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Σέρβος πάσαρε για τον Σλοβένο που δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά, ενώ αμέσως μετά είχε καλή κεφαλιά κι ο Σένκεφελντ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι Πράσινοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χουάνκαρ στο 91’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι (43’ Σένκεφελντ), Μάγκνουσον, Ρουμπέν (78’ Τσέριν), Βιλένα, Μπερνάρ (78’ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι, Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (62’ Σπόραρ).

Μπράγκα : Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ (49′ Σερντάρ), Μαρίν, Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα, Αντρέ Όρτα (65′ Πίτσι), Μπρούμα (87′ Πάολο Ολιβέιρα), Αμπέλ Ρουίθ (87′ Μπανζά), Τζαλό (65′ Σαλαζάρ).