Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Παναθηναϊκός απ’ τα Ιωάννινα πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα τραυματισμών πριν και κατά τη διάρκεια του ματς αλλά βρήκαν τον τρόπο για να… αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς απ’ το στάδιο «Ζωσιμάδες» χάρη στο καταπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στο 74’.

Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Αργεντινού στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν αλλά το 20ό συνολικά με τα χρώματα του Τριφυλλιού στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα. Κι ήταν από… χρυσάφι καθώς ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του στη Super League και μάλιστα σε μια έδρα, όπου δυσκολεύεται τα τελευταία χρόνια.

Προτού καν αρχίσει το ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του καθώς μια ενόχληση που αισθάνθηκε ο Βέρμπιτς στην προθέρμανση, έφερε τον Αϊτόρ στην αρχική ενδεκάδα αντί του Σλοβένου, ο οποίος επρόκειτο να παίξει βασικός. Παράλληλα, στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου ο κόουτς του Τριφυλλιού έκανε άλλες δύο αναγκαστικές αλλαγές στο ίδιο λεπτό (38’) λόγω τραυματισμού του Βαγιαννίδη και του Αϊτόρ.

Οι Πράσινοι παρατάχθηκαν με επτά αλλαγές συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι με την Μπράγκα και άργησαν να βρουν τον ρυθμό τους στο ματς. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για απειλή στο 18’ με ωραίο συνδυασμό του Παλάσιος με τον Βαγιαννίδη. Ωστόσο το διπλό σουτ του Αϊτόρ προσέκρουσε στα πόδια των αμυντικών του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως συνέβη στην εξέλιξη της φάσης και με το νέο σουτ του Παλάσιος που κατέληξε κόρνερ.

Ίδια κατάληξη είχε και η επόμενη απειλητική ενέργεια των Πρασίνων. Στο 42’ ο Παλάσιος έστρωσε για τον Κώτσιρα, ο οποίος σούταρε μέσα απ’ την περιοχή όμως και πάλι η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε. Απ’ την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δύο σουτ στο 11’ με τον Τσαούση και στο 26’ με τον Τζίμα, όμως ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Η κακοδαιμονία του Παναθηναϊκού με τους τραυματισμούς συνεχίστηκε και στο β’ ημίχρονο καθώς ο Τζούριτσιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 54’ λόγω ενοχλήσεων. Ο ΠΑΣ βρήκε δύο απειλητικά σουτ στο 51’ με τον Τζίμα και στο 58’ με τον Σόρια, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Μπρινιόλι και πάλι απέτρεψε τον κίνδυνο. Στο 61’ το Τριφύλλι απείλησε με κεφαλιά του Ιωαννίδη έπειτα από σέντρα του Μλαντένοβιτς αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να κυριαρχεί στο γήπεδο. Κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα ψάχνοντας το γκολ, το οποίο τελικά βρήκε στο 74’. Ο Μάντσινι σέντραρε εξαιρετικά απ’ τη δεξιά πλευρά με το αριστερό πόδι και ο Παλάσιος, που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, με καταπληκτικό πλασέ, δίχως η μπάλα να σκάσει στο έδαφος, άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι (0-1).

Οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα μέχρι τέλους χωρίς να απειληθούν (μάλιστα ο Αράο έπαιξε μετά το 73’ σε θέση στόπερ), ενώ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει στο φινάλε με σουτ του Παλάσιος (91’) και του Σπόραρ (93’) μέσα απ’ την περιοχή.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76’ Γκάρο), Παμλίδης (89’ Μπάλαν), Τζίμας (63’ Ροσέρο), Κόντε

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73’ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (54’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Αϊτόρ (38’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (72’ Σπόραρ).