Ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος απ’ το Ισραήλ και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του 6ου ομίλου του Europa League. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που προέρχονταν από συνεχόμενα και δύσκολα ματς, έδωσαν μεγάλη μάχη σε ένα απαιτητικό παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα και στάθηκαν όρθιοι μέχρι τέλους αποσπώντας λευκή ισοπαλία (0-0) στο 100ό παιχνίδι του κόουτς στον πάγκο της ομάδας.

Το Τριφύλλι μετά τη μεγάλη νίκη επί της Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα των ομίλων, πήρε ακόμα έναν πολύτιμο βαθμό στη Χάιφα παραμένοντας αήττητο και δείχνοντας ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι ένας εφικτός στόχος.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμο απ’ το ξεκίνημα και ο Παναθηναϊκός είχε στο 4’ την πρώτη τελική στο ματς με μακρινό σουτ του Μαντσίνι, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια. Η Μακάμπι απάντησε με πίεση και δύο καλές ευκαιρίες στο 7’ και το 13’ με τον Νταβίντ, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο εξαιρετικός Μπρινιόλι απέκρουσε, όπως συνέβη και στο 20’ σε σουτ του Χαλαϊλί.

Προηγουμένως (17’), ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ με ωραία κεφαλιά του Ιωαννίδη που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σταδιακά πήραν τον έλεγχο στο ματς, περιόρισαν τη Μακάμπι κι απείλησαν με σουτ του Βιλένα στο 25’ και κεφαλιά του Μαντσίνι στο 34’.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και πάλι με τη Μακάμπι να απειλεί στο 52’ με τον Χαλαϊλί, σε μια φάση όμως στην οποία προηγουμένως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή άουτ. Η ισραηλινή ομάδα είχε καλές στιγμές και στο 59’ και το 63’ με τον Νταβίντ αλλά αρχικά ο Μπρινιόλι και στη συνέχεια ο Σένκεφελντ λειτούργησαν αποτελεσματικά κρατώντας το μηδέν. Ο Ιταλός γκολκίπερ είχε ακόμα μία μεγάλη επέμβαση στο 71’ σε κεφαλιά του Χαλαϊλί.

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να ισορροπήσει το παιχνίδι στη συνέχεια, ενώ θα μπορούσε να έχει σκοράρει στο 85’. Ο Βαγιαννίδης έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Τζούριτσιτς και έστρωσε στον Παλάσιος, το σουτ του οποίου ανακόπηκε απ’ τους αμυντικούς της Μακάμπι. Στην εξέλιξη της φάσης πάντως, ο Σπόραρ διεκδίκησε την μπάλα εντός περιοχής, σπρώχτηκε ξεκάθαρα απ’ τον Ζάμπερ, αλλά ούτε ο διαιτητής, ούτε και ο VAR είδαν το πέναλτι. Η τελευταία απειλητική κατάσταση καταγράφηκε στο 92’ με κεφαλιά του Γεντβάι που κατέληξε άουτ.

Το βαρύ πρόγραμμα του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται την Κυριακή (8/10) στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ενώ στις 26 Οκτωβρίου οι Πράσινοι θα υποδεχτούν τη Ρεν για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Σάμπα (68′ Πιερό), Καφουμάνα (68′ Αλί Μοχάμεντ), Ζάμπερ, Χαλαϊλί (84′ Σίμπλι), Τσέρι, Νταβίντ (76′ Ρεφαέλοφ), Σουράνοβ (46′ Σερί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (78′ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (87′ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (67′ Τζούριτσιτς), Βιλένα, Μαντσίνι (78′ Παλάσιος), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (67′ Σπόραρ).

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 4
  2. Βιγιαρεάλ 3
  3. Ρεν 3
  4. Μακάμπι Χάιφα 1