Ο Παναθηναϊκός έκανε κατάθεση ψυχής στην «καυτή» Λεωφόρο, έδωσε μάχη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά γνώρισε την ήττα απ’ τη Ρεν με 2-1 για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το Τριφύλλι που άξιζε κάτι περισσότερο απ’ την ήττα, πλήρωσε την αδράνεια που έδειξε στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων αλλά και την ατυχία του καθώς είχε τρομερή διπλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων: στο 97’ ο Μλαντένοβιτς σημάδεψε το δοκάρι και αμέσως μετά ο Μαντσίνι άγγιξε το γκολ αλλά απομάκρυναν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Ρεν.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε απ’ την κορυφή του ομίλου καθώς τον προσπέρασε η Ρεν αλλά έδειξε για ακόμα μια φορά ότι διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα που είναι ικανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Πράσινοι άρχισαν με ορμή το παιχνίδι, πίεσαν απ’ το ξεκίνημα τη Ρεν και απείλησαν μόλις στο 6’ με τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός συνδυάστηκε ωραία με τον Ιωαννίδη και σούταρε διαγώνια, όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Μανταντά.

Ωστόσο, στην επόμενη φάση η Ρεν αιφνιδίασε τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Στο 7’ ο Ασινιόν σέντραρε απ’ τα δεξιά και ο Γκουιρί, ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Πρασίνων και σκόραρε στην κίνηση για το 0-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνέλθουν, διάστημα κατά το οποίο η Ρεν απείλησε ξανά με τον Γκουιρί, ο οποίος με τεχνικό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι. Οι Πράσινοι πλησίασαν το γκολ στο 24’ με ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσέριν όμως ο Μανταντά ήταν σε ετοιμότητα, ενώ η γαλλική ομάδα «απάντησε» στο 35’ με δυνατό μακρινό σουτ του Μάτιτς, το οποίο απομάκρυνε ο Μπρινιόλι και στο 39’ με άστοχο σουτ του Μπλας από καλή θέση.

Ο Παναθηναϊκός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε του ημιχρόνου για να ισοφαρίσει. Στο 41’ ο Μπερνάρ έκανε κατά μέτωπο κίνηση και έστρωσε για τον Ιωαννίδη που πλάσαρε από κοντά αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Ρεν. Και πάλι ο Ιωαννίδης στο 45+1’ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από συρτή πάσα του Παλάσιος, αλλά η προβολή του Ομαρί απέτρεψε ένα υποσχόμενο τελείωμα στην κίνηση.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η Ρεν αιφνιδίασε ξανά τον Παναθηναϊκό φτάνοντας στο 0-2. Στο 49’ ο Σανταμαρία εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Καλιμουεντό με εντυπωσιακό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Οι Πράσινοι δεν παράτησαν τη μάχη και στο 61’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Παλάσιος απ’ τον Ασινιόν. Ο σπεσιαλίστας Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε τον Μανταντά στα δεξιά και την μπάλα στα αριστερά μειώνοντας σε 1-2.

Η Ρεν άγγιξε το γκολ στο 70’ αλλά ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε μια καταπληκτική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Καλιμουεντό, ενώ και στο 71’ η κεφαλιά του Ομαρί κατέληξε ελάχιστα άουτ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι Πράσινοι άσκησαν μεγάλη πίεση στη Ρεν στο τελευταίο 20λεπτο ψάχνοντας λυσσαλέα το γκολ, το οποίο άγγιξαν στο 73’ με διπλή προσπάθεια του Ιωαννίδη και στο 81’ με ωραία ατομική ενέργεια και τελείωμα του Μαντσίνι. Η μπάλα όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Μανταντά. Αμέσως μετά ο Μπρινιόλι σταμάτησε εντυπωσιακά τον Γκουιρί που απείλησε στο 82’ με σουτ.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ μέχρι τέλους. Και στο 97’ είχαν μια τεράστια διπλή ευκαιρία για να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Μλαντένοβιτς επιχείρησε σέντρα σουτ που κατέληξε στο δοκάρι του Μανταντά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαντσίνι σούταρε αλλά ο Ομαρί απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (62’ Βιλένα), Τζούριτσιτς (74’ Σπόραρ), Μπερνάρ (62’ Αϊτόρ), Παλάσιος (62’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Ρεν: Μανταντά, Ασινιόν, Τρουφέ (80’ Τεάτ), Μπελοσιάν, Ομαρί, Μπουριζό (30’ Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φε (46’ Ρίντερ), Μπλας, Γκουιρί, Καλιμουεντό (80’ Ντουέ).