Πικρό αποκλεισμό γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν απ’ τη Μακάμπι Χάιφα με 2-1 στη Λεωφόρο και έμειναν εκτός Ευρώπης.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άξιζε περισσότερα και ήταν σαφώς καλύτερη απ’ την ισραηλινή ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Πλήρωσε όμως για πολλοστή φορά τις στιγμιαίες αδράνειες στην άμυνα και την αστοχία στην επίθεση καθώς χάθηκαν πολλές και κλασικές ευκαιρίες. Το Τριφύλλι αποχαιρετά πρόωρα την Ευρώπη, μολονότι η εικόνα του συνολικά στον όμιλο ήταν καλή. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στο φινάλε, παρά την πίκρα του αποκλεισμού, δείχνει την αναγνώριση για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η ομάδα αλλά και για τη συνολική πορεία που διέγραψε απ’ το καλοκαίρι μέχρι σήμερα…

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ μόλις στο 3’ οπότε ο Αϊτόρ ελίχθηκε ωραία, απέφυγε έναν αντίπαλο, πάτησε περιοχή σούταρε διαγώνια αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 16’ είχε κι ο Βιλένα ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις αλλά δεν βρήκε στόχο.

Τελικά η Μακάμπι Χάιφα ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Στο 20’, έπειτα από ασυνεννοησία στην άμυνα, ο Νταβίντ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει στο 30’ με τρομερή διπλή ευκαιρία αλλά ο Κεούφ αρχικά απέτρεψε το γκολ στο τακουνάκι του Ιωαννίδη και στη συνέχεια πρόλαβε τον Αϊτόρ που ήταν έτοιμος να εκτελέσει από κοντά.

Το Τριφύλλι ανέβασε την απόδοσή του, πήρε τον έλεγχο κι απείλησε για άλλη μια φορά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, όμως το τελείωμα του Παλάσιος στο 45+2’ ήταν άστοχο από πλάγια θέση.

Οι Πράσινοι μπήκαν με ορμή στο β’ ημίχρονο και αμέσως έδειξαν τις διαθέσεις τους. Απείλησαν στο 48’ με δυνατό σουτ του Παλάσιος και στο 52’ με κεφαλιά του Γεντβάι, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 56’ η θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος εξαιτίας του Κεούφ που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 64’ η τύχη γύρισε την πλάτη στον Παναθηναϊκό που είχε μια αδιανόητη χαμένη ευκαιρία, Μετά από κόρνερ του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά, ο γκολκίπερ της Μακάμπι απομάκρυνε εντυπωσιακά και ο Αράο προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Πράσινοι είχαν άλλη μια ευκαιρία στο 70’ με τον Μαντσίνι, ο οποίος νικήθηκε απ’ τον Κεούφ.

Κι αφού τα γκολ δεν μπήκαν, η μπάλα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό που και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Στο 74’ ο Τσέρι βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Τριφυλλιού και με δυνατό σουτ πέτυχε το 0-2.

Το Τριφύλλι κατόρθωσε να μειώσει στο 89’ με τον «συνήθη ύποπτο» Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος, έπειτα από κόρνερ του Μπερνάρ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το πρόσωπο για το 1-2. Σκόραρε για έβδομη φορά εφέτος στην Ευρώπη και έγινε ο δεύτερος στην ιστορία του Τριφυλλιού, μετά τα δέκα του Αντώνη Αντωνιάδη το 1970-71, που ξεπερνά τα έξι γκολ στη διάρκεια μιας σεζόν (στα έξι σταμάτησαν οι Σαραβάκος, Βαζέχα, Κωνσταντίνου και Σαλπιγγίδης). 

Το ηθικό της ομάδας αναπτερώθηκε, που όμως παρά την προσπάθεια που έκανε μέσα στο γήπεδο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε ηττημένους τους Πράσινους, που όμως καταχειροκροτήθηκαν απ’ τους οπαδούς της ομάδας που γέμισαν τη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (81′ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Βιλένα (69′ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (89′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Μακάμπι Χάιφα: Κεούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγκρεν (46′ Φέινγκολντ), Κορνούντ (80′ Ποντγκορεάνου), Τσέρι (80′ Χαλαϊλί), Καφουμάνα, Μοχάμεντ (32′ Τζαμπέρ), Χαγκάγκ, Νταβίντ (69′ Ραφαέλοφ), Πιερό.