Με μια καταπληκτική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στο Αγρίνιο, όπου κυριάρχησε με 5-0 του Παναιτωλικού και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League έχοντας το απόλυτο των νικών. Οι Πράσινοι έπαιξαν… μπαλάρα, πέτυχαν πέντε γκολ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και πανηγύρισαν την ευρύτερη νίκη τους επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Μπερνάρ ήταν μαγικός πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ με τον Παναθηναϊκό και το δεύτερο της καριέρας του μετά το 2013 (το είχε ξανακάνει με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο) φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, ενώ ο Αϊτόρ επέστρεψε στα γκολ σε επίσημο ματς έπειτα από έντεκα μήνες κι αφού μεσολάβησε ο σοβαρός τραυματισμός του. Ο Ισπανός άσος, ο οποίος είχε να σκοράρει απ’ το νικηφόρο ματς επί του Αστέρα Τρίπολης στις 9 Οκτωβρίου 2022 στη Λεωφόρο (1-0 με εκτέλεση πέναλτι), έφτασε συνολικά τα 21 τέρματα με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με επτά αλλαγές συγκριτικά με το τελευταίο ματς πριν από τη διακοπή με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι μπήκαν στο γήπεδο με συνοχή, ορμή και μεγάλη διάθεση για να κυνηγήσουν το γκολ από νωρίς. Και το βρήκαν λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο ματς. Στο 13’ ο Μαντσίνι έβγαλε καταπληκτική κάθετη στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Χουάνκαρ κινήθηκε γρήγορα από τα αριστερά και με θαυμάσια σέντρα έστρωσε για τον επερχόμενο Μπερνάρ, ο οποίος πλάσαρε υπέροχα με το δεξί για το 0-1.

Ο Παναιτωλικός έγινε απειλητικός για πρώτη φορά στο 23’ με τον Πέρες να βρίσκει χώρο και να σουτάρει μέσα απ’ την περιοχή. Όμως η καίρια προβολή του Μάγκνουσον και η ετοιμότητα του Μπρινιόλι απέτρεψαν τον κίνδυνο για το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι απάντησαν στο 28’ με σέντρα-σουτ του Παλάσιος που κατέληξε λίγο άουτ, στο 32’ με τρομερή ατομική προσπάθεια και σουτ του Ιωαννίδη που κόντραρε στον Ντουάρτε, στο 33’ με εντυπωσιακή κεφαλιά του Σένκεφελντ που απέκρουσε δύσκολα ο Καπίνο και αμέσως μετά με διαγώνιο σουτ του Παλάσιος που έφυγε ελάχιστα έξω απ’ το δεξί δοκάρι. Παράλληλα πάντως, ούτε ο διαιτητής Τσαγκαράκης, ούτε ο VAR Μανούχος, είδαν πέναλτι σε λαβή… ελληνορωμαϊκής του Μαλή στον Σένκεφελντ εντός περιοχής…

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, το οποίο ήρθε στο φινάλε του ημιχρόνου με ονειρεμένη συνεργασία. Στο 45+2’ οι παίκτες του Τριφυλλιού έκρυψαν την μπάλα: ο Μπερνάρ πάσαρε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος άνοιξε ωραία για τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός κινήθηκε απ’ τα δεξιά και σέντραρε, ο Βιλένα γύρισε την μπάλα προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Ιωαννίδης, αφού κατέβασε εξαιρετικά, έστρωσε με «μαγικό» τακουνάκι για τον Μπερνάρ που εκτέλεσε με δύναμη με το αριστερό για το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί ξανά με κεφαλιά του Μάγκνουσον έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ. Ωστόσο ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 52’ με κεφαλιά του Τορεχόν και στο 55’ με εκτέλεση φάουλ του Χουάνπι όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Μπερνάρ ολοκλήρωσε το… αριστούργημά του στο 64’ πετυχαίνοντας το 0-3 με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ που πέρασε κάτω απ’ το τείχος των παικτών του Παναιτωλικού και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Καπίνο.

Παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα και τις αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνοβιτς για να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει και του επερχόμενου αγώνα με τη Βιγιαρεάλ, οι Πράσινοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και για άλλα γκολ τα οποία δεν άργησαν. Στο 83’ ο Σπόραρ ανατράπηκε εντός περιοχής απ’ τον Σενγκέλια και ο διαιτητής Τσαγκαράκης, ο οποίος σε πρώτο χρόνο δεν είδε την παράβαση, μετά από παρέμβαση του VAR, έσπευσε για να παρακολουθήσει τη φάση σε video και καταλόγισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 86’ ο Αϊτόρ για το 0-4.

Το Τριφύλλι παρέμεινε με το πόδι στο… γκάζι κι αφού είχε ένα δοκάρι με τον Βιλένα στο 90’ και μια σπουδαία διπλή ευκαιρία με τον Αϊτόρ και τον Βέρμπιτς στο 90+1’, σκόραρε για πέμπτη φορά στο ματς με κεφαλιά του Μάγκνουσον, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, για το τελικό 0-5.

Παναιτωλικός: Καπίνο, Λιάβας (56’ Φ. Ντουάρτε), Μαλής, Οικονόμου, Μπρ. Ντουάρτε, Τορεχόν, Τσιγγάρας (46’ Χουάνπι), Πέρες, Μπαλντασάρα, Ντίας (65’ Σενγκέλια), Καρέλης (75’ Πέντρο).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Ρουμπέν (64’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ (75’ Τσέριν), Μαντσίνι (64’ Αϊτόρ), Παλάσιος (80’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (75’ Σπόραρ).