Την πρώτη του ήττα υπέστη ο Παναθηναϊκός στη Super League για τη σεζόν 2023-24 καθώς έχασε με 2-1 απ’ την ΑΕΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» για την 5η αγωνιστική.

Οι Πράσινοι μολονότι προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 10’ με ένα καταπληκτικό γκολ του Τζούριτσιτς, στη συνέχεια δέχθηκαν δύο τέρματα απ’ τον Τσούμπερ (36’) και τον Πινέδα (70’) και έφυγαν χαμένοι απ’ το γήπεδο μετά από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Παναθηναϊκό που μόλις στο 4’ έχασε με πρόβλημα τραυματισμού τον Μάγκνουσον, τον οποίο αντικατέστησε ο Γεντβάι. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι είχαν μεγάλη ορμή στο ξεκίνημα του ματς κι αφού δημιούργησαν την πρώτη απειλητική κατάσταση στο 6’ με σουτ του Βιλένα που απέκρουσε δύσκολα ο Στάνκοβιτς, άνοιξαν το σκορ με τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου.

Στο 10’ ο Ιωαννίδης έκανε καταπληκτική μπαλιά για τον Τζούριτσιτς, ο οποίος με ένα απίθανο διαγώνιο σουτ μέσα απ’ την περιοχή, «κεραυνοβόλησε» τον Στάνκοβιτς στέλνοντας την μπάλα με τρομερή ταχύτητα στην κλειστή γωνία για το 1-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 12’ με διπλή ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία. Όμως αρχικά ο Μπρινιόλι με τρομερή απόκρουση και στη συνέχεια ο Βιλένα με σωτήρια προβολή διατήρησαν ανέπαφη την εστία του Τριφυλλιού. Στο 24’ ο Μπρινιόλι είχε άλλη μία τρομερή επέμβαση σε κεφαλιά του Γκαρσία.

Τελικά η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση (1-1) στο 36’. Έπειτα από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ελίασον προς την περιοχή και -σώμα με σώμα- διεκδίκηση της μπάλας του Χουάνκαρ με τον Γκαρσία, ο αμυντικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο έδαφος. Η άμυνα των Πρασίνων σάστισε περιμένοντας να υποδειχθεί επιθετικό φάουλ και ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τριφυλλιού διαμορφώνοντας το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία στο ματς και να απειλεί στο 53’ με σουτ του Βιλένα απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής που κατέληξε πάνω απ’ τα δοκάρια της ΑΕΚ. Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο, προσπάθησαν να σκοράρουν αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκαν γκολ σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ. Στο 69′ ο Τσούμπερ κινήθηκε στον χώρο από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, όπου ο Πινέδα πρόλαβε την άμυνα των Πρασίνων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Αρχικά ο βοηθός ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ αλλά έπειτα από έλεγχο του VAR, το τέρμα μέτρησε.

Το Τριφύλλι άγγιξε το γκολ μέσα σε ένα λεπτό (74’-75’) με κεφαλιά του Ιωαννίδη, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς και με νέα κεφαλιά του Αράο που κατέληξε άουτ. Η ΑΕΚ απ’ την πλευρά της έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 85’ με τον Ελίασον, ο οποίος βγήκε απέναντι απ’ τον Μπρινιόλι αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 86’ ο Σπόραρ είχε ένα απειλητικό σουτ που κατέληξε άουτ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον (4’ Γεντβάι), Σένκεφελντ, Ρουμπέν (71’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς (71’ Παλάσιος), Μαντσίνι (78’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι (75’ Μάνταλος), Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μήτογλου, Γαλανόπουλος (64’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (63’ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκαρσία (75’ Αραούχο).