Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τρομερή αντίδραση μετά την ήττα απ’ την ΑΕΚ στο ντέρμπι και πέρασε νικηφόρα απ’ την Τρίπολη επικρατώντας με 4-1 του Αστέρα για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Με σκόρερ τον Αράο, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα πράσινα, τον Βέρμπιτς που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά εφέτος και τον Ιωαννίδη που εκτέλεσε δύο φορές φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα και τα έξι συνολικά στη σεζόν, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε χαρακτήρα, πήρε μια πολύτιμη νίκη και έσπασε μια αρνητική παράδοση σε μια έδρα όπου είχε να κερδίσει από τον Φεβρουάριο του 2017 (0-5).

Οι Πράσινοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Θ. Κολοκοτρώνης με εκτεταμένο ροτέισον καθώς ο Γιοβάνοβιτς, λόγω των συνεχόμενων αγώνων, άλλαξε τους εννέα απ’ τους έντεκα που άρχισαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το Τριφύλλι έκανε ιδανική εκκίνηση καθώς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πολύ νωρίς στο ματς. Μόλις στο 6’ ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ από δεξιά και ο Αράο μπήκε στην πορεία της μπάλας και με το σώμα την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Άμεσα όμως ο Αστέρας κατόρθωσε να ισοφαρίσει (1-1) με κεφαλιά του Καλτσά μετά από σέντρα του Άλβαρες.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο στο παιχνίδι και κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα ψάχνοντας την στιγμή τους. Κι αφού απείλησαν στο 24’ με νέα κεφαλιά του Αράο (και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς), έφτασαν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ με τη συμπλήρωση του ημίωρου. Στο 31’ ο Τσέριν άνοιξε ωραία στον χώρο για τον Παλάσιος, ο οποίος πραγματοποίησε μια θαυμάσια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βέρμπιτς ακολούθησε τη φάση και με ένα εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το 1-2.

Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και τρίτη φορά προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο καθώς στο 45’ ο Κώτσιρας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Άλβαρες εντός περιοχής. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά στην αριστερή πλευρά αποκρούοντας, ενώ στην επαναφορά ο Σλοβένος φορ επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι. Και πάλι όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα εκτινάχθηκε στην απέναντι γωνία κάνοντας σωτήρια επέμβαση, ενώ στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αναγκαστική αλλαγή για τους Πράσινους λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε ο Πάλμερ Μπράουν, ο οποίος αντικαταστάθηκε απ’ τον Σένκεφελντ. Στο 48’ το Τριφύλλι απείλησε με τον Σπόραρ, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα απ’ τον Βέρμπιτς, σούταρε ωραία αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε δύσκολα. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα αντέδρασε αποτελεσματικά σε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες των Πρασίνων: στο 55’ σε προσπάθεια του Μλαντένοβιτς μετά από πάσα του Τσέριν και στο 60’ σε τελείωμα του Παλάσιος από κάθετη του Τζούριτσιτς.

Ο Αστέρας πίεσε για μερικά λεπτά και προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 71’ με τον Καλτσά, όμως ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα. Το φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα απ’ τον Γιοβάνοβιτς -με την είσοδο των Μαντσίνι, Βιλένα και Ιωαννίδη- είχε άμεσο αποτέλεσμα καθώς το Τριφύλλι όχι μόνο επανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς αλλά έφτασε στην επίτευξη άλλων δύο τερμάτων.

Στο 79’ ο Τζούριτσιτς ανατράπηκε απ’ τον Καρμόνα και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο πάντα ψύχραιμος Ιωαννίδης, ο οποίος στο 87’ σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς. Ο Τσέριν έκλεψε την μπάλα και άνοιξε το παιχνίδι απ’ τα αριστερά, όπου ο Ιωαννίδης έκανε την κούρσα, είδε ότι ο Παπαδόπουλος βρισκόταν μακριά απ’ το τέρμα του και με ένα καταπληκτικό τελείωμα από πλάγια θέση διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (61’ Σουρλής), Μουνάφο (76’ Ντιαρά), Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Καλτσάς (81’ Σίτο), Ρεγκίς, Μιριτέγιο (61’ Μάντζης).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (84’ Ρουμπέν), Πάλμερ Μπράουν (46’ Σένκεφελντ), Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Παλάσιος (74’ Βιλένα), Βέρμπιτς (66’ Μαντσίνι), Σπόραρ (73’ Ιωαννίδης).