Ένα buzzer beater του Γερεμέγεφ στο 96’ απέδωσε δικαιοσύνη στη Λεωφόρο καθώς ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε την ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι με τον Δικέφαλο αλλά βρέθηκαν δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, διατήρησαν την ψυχραιμία τους, έβγαλαν αντίδραση, βρήκαν λύσεις, πέτυχαν δύο γκολ και στο φινάλε με το τελικό 2-2 έσωσαν μια παρτίδα που έμοιαζε χαμένη αλλά δεν την παράτησαν ποτέ.

Το ντέρμπι ήταν χορταστικό και είχε ένταση, δράση και σασπένς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Τόμας, ο Παναθηναϊκός που ήταν κυρίαρχος στο α’ ημίχρονο, απάντησε με τον Παλάσιος αλλά ο Δικέφαλος πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τέρμα του Ζίβκοβιτς. Την τελευταία λέξη όμως την είπε ο Γερεμέγεφ, ο οποίος πραγματοποίησε ονειρεμένο ντεμπούτο με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Μπήκε αλλαγή στο 82’ (μαζί με τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος του έβγαλε σέντρα-ασίστ) και στο 96’ με καλογυγισμένη κεφαλιά άνοιξε λογαριασμό με τον Παναθηναϊκό χαρίζοντας στην αλύγιστη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έναν πολύτιμο βαθμό.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς ήταν πολύ δυναμικό και με μεγάλη ορμή. Μόλις στο 2’ οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Τζούριτσιτς να στέλνει την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κοτάρσκι, ενώ και στο 3’ ο Σέρβος χαφ είχε απειλητικό σουτ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 8’ ο Ιωαννίδης σούταρε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι, όπως συνέβη και στο 13’ σε νέο σουτ του Τσέριν.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και ουσιαστικά την πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ πάτησε απειλητικά την περιοχή του Τριφυλλιού, ο Δικέφαλος κατόρθωσε να σκοράρει. Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε να πετύχει γκολ με τακουνάκι αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε ενστικτωδώς. Ωστόσο, ο Τόμας πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός παρά την ψυχρολουσία έψαξε άμεσα την αντίδραση και άγγιξε το γκολ στο 28’ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Οι Πράσινοι συνέχισαν την ασφυκτική πίεσή τους που τελικά απέδωσε καρπούς στο 32’. Ο Τσέριν άνοιξε στα δεξιά για τον Παλάσιος, που πάσαρε ωραία για τον Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Κεντζιόρα προσπάθησε να απομακρύνει προ του Μπερνάρ αλλά ο Παλάσιος με απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Κοτάρσκι ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τον έλεγχο, κράτησαν την μπάλα και έψαξαν τις προϋποθέσεις για ακόμα ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να σκοράρουν στο 45’ αν εκμεταλλεύονταν καλύτερα την έξοδο του Κοτάρσκι μακριά απ’ το τέρμα του, ενώ και στο 45+1’ ο Μπερνάρ είχε ένα απειλητικό σουτ μέσα απ’ την περιοχή που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 55’ με τον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις μέσα απ’ την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 57’ με σουτ του Τόμας στο δοκάρι, ενώ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ στο 58’ με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έπειτα από ασίστ του Τάισον, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Ο Παναθηναϊκός μολονότι είχε την μπάλα στα πόδια του χρειάστηκε ένα 20λεπτο για να απειλήσει. Το έκανε τρεις συνεχόμενες φορές με τον Βιλένα σε διάστημα πέντε λεπτών (78’, 82’, 83’) αλλά και στις τρεις περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ. Το Τριφύλλι άγγιξε το γκολ και στο 88’ με κεφαλιά του Γεντβάι όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ και ο ΠΑΟΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 94′ με τον Σαμάτα, ο οποίος πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Ο χρόνος περνούσε αλλά οι Πράσινοι δεν τα παράτησαν. Κυνήγησαν μεθοδικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τις πιθανότητές τους και δικαιώθηκαν. Στο 96’ ο Μλαντένοβιτς έβγαλε εξαιρετική σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Γερεμέγεφ με ψύχραιμη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2. Κάτι περισσότερο από ιδανικό ντεμπούτο για τον Σουηδό με τη φανέλα του Παναθηναϊκού…

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (76’ Βιλένα), Τζούριτσιτς (70’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Τροστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας (62’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τάισον (83’ Μουργκ), Τόμας (71’ Σαμάτα).