Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης δεν ολοκληρώθηκε καθώς στο 50’ υπήρξε διακοπή λόγω τραυματισμού του Χουάνκαρ.

Μια κροτίδα εκτοξεύτηκε απ’ την εξέδρα των γηπεδούχων κι έσκασε στο σημείο όπου προθερμαίνονταν οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού. Ο Χουάνκαρ έπεσε στο έδαφος ζαλισμένος, ενώ είχε πρόβλημα και στην ακοή του. Μάλιστα χρειάστηκε φορείο για να μεταφερθεί στα αποδυτήρια, ενώ αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Το παιχνίδι δεν ξανάρχισε και ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα σε μια αναμέτρηση η τύχη της οποίας θα κριθεί στα δικαστήρια…

Η εικόνα του ματς μέχρι τη διακοπή

Προηγουμένως ως προς το αγωνιστικό σκέλος του ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος. Μπήκε στο ντέρμπι δυναμικά και με ορμή απειλώντας στο 10’ με δυνατό σουτ του Τσέριν που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης και νέο σουτ του Μπερνάρ στο 11’ το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Οι Πράσινοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 16’ με τον Μπερνάρ να ανοίγει την αντεπίθεση και τον Τζούριτσιτς να παίρνει τη μπάλα από τον Παλάσιος, να μπαίνει στην περιοχή αλλά στο γύρισμά του με εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη, ο Ρέτσος πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Παλάσιος.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα απειλητικό μακρινό σουτ στο 25’ με τον Φορτούνη αλλά οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απάντησαν με γκολ. Στο 28’ ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα… κόλλησε στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού και ο Βαγιαννίδης με ψυχραιμία κράτησε την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Οι Πράσινοι συνέχισαν να ασκούν πίεση στον Ολυμπιακό και στο 33’ άγγιξαν για δεύτερη φορά το γκολ. Ο Τζούριτσιτς «έσκαψε» καταπληκτικά για τον Βαγιαννίδη, ο οποίος βγήκε από πλάγια θέση μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 37’ ο Τζούριτσιτς λίγο έλειψε να σκοράρει με ενά θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός στο 42’ με τον Ελ Κααμπί, που σούταρε μέσα απ’ την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Βαγιαννίδη άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει. Στο 48’ ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα απ’ τον Τσέριν, έπαιξε το 1-2 με τον Ποντένσε και σούταρε διαγώνια μέσα απ’ την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αμέσως μετά όμως, απ’ την εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού εκτοξεύτηκε μια κροτίδα που προκάλεσε τον τραυματισμό του Χουάνκαρ και οδήγησε στη διακοπή…

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Αράο, Ρουμπέν, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.