Παίζοντας κόντρα σε όλους και σε όλα ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε ψυχάρα στη Λαμία και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μολονότι δεν έκαναν το καλύτερο παιχνίδι τους, έδειξαν χαρακτήρα και με χρυσό τέρμα του Σπόραρ στο 90’ επικράτησαν με 2-1.

Μια γκολάρα του Μλαντένοβιτς, μια μαγική σέντρα του Μπερνάρ και μια κεφαλιά-δυναμίτης του Σλοβένου φορ (έφτασε τα 8 γκολ σε 16 συμμετοχές στη σεζόν), οδήγησαν σε ένα πολύτιμο τρίποντο το Τριφύλλι που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αράο. Ήταν άλλη μια απόδειξη πως ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς είναι αλύγιστος…

Όπως και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό οι παίκτες του Τριφυλλιού μπήκαν… φουριόζοι στο γήπεδο και απείλησαν στα 15’’ με επικίνδυνο γύρισμα του Μαντσίνι που δεν εκμεταλλεύτηκε κανείς Πράσινος. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε και στα 45’’ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μλαντένοβιτς σούταρε λίγο άουτ.

Η Λαμία είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 9’ όταν σε επικίνδυνη αντεπίθεση ο Τσιλούλης σούταρε στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, ο οποίος αμέσως μετά απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Καρλίτος.

Στο 28’ ο Κοσέλεφ απέτρεψε το γκολ σε κεφαλιά του Ιωαννίδη έπειτα κόρνερ του Τσέριν, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο καταπληκτικό σουτ του Μλαντένοβιτς στο 31’. Ο Τζούριτσιτς άνοιξε ωραία για τον Μαντσίνι, ο οποίος απέφυγε τον Σίντκλεϊ και γύρισε την μπάλα προς την περιοχή. Ο Τσέριν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή αλλά ο Μλαντένοβιτς με ένα φανταστικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1. Ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με το Τριφύλλι. Η Λαμία είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 39’ με τον Μαρτίνεθ, όπως και ο Παναθηναϊκός στο 45’ με τον Ιωαννίδη.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ίδια ορμή με την οποία μπήκε στο α’ ημίχρονο. Είχε μια… υποψία φάσης στο 58’ με κεφαλιά του Αράο που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, ενώ η Λαμία απείλησε στο 62’ με κεφαλιά του Τζανετόπουλου που σταμάτησε στον Μπρινιόλι. Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο 64’ μετά από συνεργασία του Σίντκλεϊ με τον Τσιλούλη. Ο τελευταίος γύρισε προς το ύψος της περιοχής, όπου ο Καρλίτος πλάσαρε εύστοχα αφού προηγουμένως η μπάλα προσέκρουσε στον Μλαντένοβιτς και άλλαξε πορεία τόσο ώστε να ξεγελάσει τον Μπρινιόλι.

Στο 72’ δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Παλάσιος απ’ τον Παπαδόπουλο αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη για οφσάιντ, ενώ στο 77’ η Λαμία σκόραρε με τον Τσιλούλη, ο οποίος όμως ήταν κι αυτός σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ορθώς το γκολ.

Οι Πράσινοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 83’ λόγω αποβολής του Αράο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το Τριφύλλι μολονότι έπαιζε με έναν ποδοσφαιριστή λιγότερο δεν παράτησε τη μάχη και δικαιώθηκε. Ο Μπερνάρ έβγαλε καταπληκτική ασίστ με μαγική σέντρα και ο Σπόραρ με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-2.

Ο Σλοβένος είχε την ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 98’ καθώς ο Παλάσιος ανατράπηκε εντός περιοχής απ’ τον Κοσέλεφ και ο Μανούχος είδε την παράβαση. Ωστόσο, η εκτέλεσή του ήταν άστοχη καθώς η μπάλα έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια. Μικρό το κακό όμως καθώς αμέσως μετά το παιχνίδι έληξε με τους Πράσινους να πανηγυρίζουν μια πολύτιμη επικράτηση που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Σίντκλεϊ (91’ Λόνγκο), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (76’ Σαντάνα), Σλίβκα (91’ Αμαράλ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (65’ Τόσιτς), Καρλίτος (76’ Ακούνια).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64’ Κώτσιρας), Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (82’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (64’ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82’ Σπόραρ).