Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια πολύτιμη νίκη στην έδρα της Κηφισιάς και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών απ’ την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό που βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Το Τριφύλλι επικράτησε 1-0 στο γήπεδο της Καισαριανής χάρη σε γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος γιόρτασε τα χθεσινά του γενέθλια με ένα τέρμα από… χρυσάφι.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άφησε πίσω την ήττα απ’ τη Ρεν την περασμένη Πέμπτη, έδειξε χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο, έβγαλε αντίδραση και πανηγύρισε την έκτη σερί εκτός έδρας νίκης της στην εφετινή Super League μετά τις επικρατήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), Παναιτωλικό (0-5), Αστέρα Τρίπολης (1-4), Ολυμπιακό (0-3) και Λαμία (1-2).

Ήταν η 50ή νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση του Γιοβάνοβιτς από το καλοκαίρι του 2021 οπότε ανέλαβε τα ηνία του Τριφυλλιού σε σύνολο 83 αγώνων στη Super League.

Οι Πράσινοι βρήκαν χώρους στο 9’ και έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Ρουμπέν, του Μαντσίνι και του Αϊτόρ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του τελευταίου ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 21’ ο Τσέριν απείλησε με δυνατό μακρινό σουτ αλλά ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 30’, έπειτα από σέντρα του Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Αϊτόρ συνεργάστηκε με τον Τσέριν κάνοντας στη συνέχεια σέντρα-σουτ, όμως ο Σπόραρ δεν πρόλαβε την μπάλα.

Η Κηφισιά πλησίασε το γκολ για πρώτη φορά στο 35’ με τον Τεττέη να αποφεύγει τον Ρουμπέν και να γυρίζει για τον Πρίτσα που σούταρε με δύναμη. Ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ και σούταρε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ στο 41’ με τον Μαντσίνι να ανοίγει ωραία για τον Κώτσιρα, ο οποίος έβγαλε σέντρα για τον Τσέριν. Ο Σλοβένος με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία αλλά ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 0-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε απ’ το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου να χτίσει με υπομονή τις επιθέσεις του. Και μολονότι δεν έγινε απειλητικός στα πρώτα λεπτά, έδειξε να ψάχνει τον τρόπο για να βρει δίχτυα. Τα κατάφερε στο 58’ με τον Μαντσίνι, ο οποίος βρέθηκε σε καίρια θέση και κεραυνοβόλησε με σουτ μέσα απ’ την περιοχή έπειτα από γέμισμα του Τζούριτσιτς και αδυναμία της άμυνας της Κηφισιάς να απομακρύνει αποτελεσματικά. Ήταν το δεύτερο εφετινό γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα που είχε σκοράρει και στο 5-0 επί του Πανσερραϊκού.

Στο 71’ το Τριφύλλι απείλησε ξανά με τον Παλάσιος να σεντράρει συρτά απ’ τα δεξιά και τον Σπόραρ να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα μολονότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ενώ στο 72’ ο Σένκεφελντ σούταρε απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 87’ απείλησε με μακρινό σουτ και ο Ρουμπέν, όπως και ο Παλάσιος με τον Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις, τα σουτ των οποίων όμως απομακρύνθηκαν απ’ τον Αναγνωστόπουλο, που κράτησε το σκορ στο 0-1.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Παρράς (80’ Οζέγκοβιτς), Λαντρ, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Σνάιντερλαν (13’ Μποτία), Μασούρας, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (69’ Ματέους Σάντος), Αντερέγκεν (69’ Μπιφουμά), Τεττέη (80’ Νίνης).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι (64’ Ζέκα), Ρουμπέν, Τσέριν, Μαντσίνι (80’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (70’ Παλάσιος), Τζούριτσιτς (70’ Μπερνάρ), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).