Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τον πρώτο γύρο της Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι «πετούσαν φωτιές» στην επίθεση, κυριάρχησαν με 4-0 του ΟΦΗ στην «καυτή» Λεωφόρο και αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε ένα ματς που υπήρξαν μόνο διακριθέντες από πλευράς Τριφυλλιού, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει αλλά και τον πλουραλισμό που έχει στο παιχνίδι της. Ο Ιωαννίδης σκόραρε δύο φορές φτάνοντας τα έντεκα γκολ στη σεζόν, ενώ είχε και μία ασίστ (έφτασε τις πέντε συνολικά), ο Αϊτόρ σκόραρε ξανά πιάνοντας συνολικά τα 20 με τον Παναθηναϊκό στη Super League, ενώ και ο Παλάσιος πρόσθεσε ένα γκολ (το πέμπτο του εφετινό) και μια ασίστ (η τέταρτη) στην εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί…

Στο ξεκίνημα του αγώνα πάντως ο ΟΦΗ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 2’, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση, ο Ντίκο κράτησε την μπάλα από αριστερά στην περιοχή, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Λοντίγκιν απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του ματς και παίζοντας με υπομονή έψαξε το γκολ. Απείλησε αρχικά στο 6’ με σουτ του Τζούριτσιτς έξω απ’ την περιοχή αλλά και στο 9’ με δυνατό βολέ του Παλάσιος από κοντινή απόσταση. Η μπάλα όμως χτύπησε στο σώμα του Αμπάντα και απομακρύνθηκε. 

Η πίεση του Τριφυλλιού συνεχίστηκε κι αφού άγγιξε το γκολ στο16’ με κεφαλιά του Αράο και στο 27’ με απειλητικό σουτ του Βιλένα, δικαιώθηκε με τη συμπλήρωσε 30 λεπτών. Ο Αϊτόρ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ιωαννίδη που ανατράπηκε εντός περιοχής απ’ τον Πασαλίδη. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Ιωαννίδης εκτέλεσε εύστοχα στο 34’ γράφοντας το 1-0.

Μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο ΟΦΗ απείλησε να ισοφαρίσει δύο φορές με τον Φελίπε: στο 55’ με πλασέ και στο 58’ με κεφαλιά. Και στις δυο περιπτώσεις όμως ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα κρατώντας το μηδέν.

Και δεν άργησε το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού. Στο 62’ ο Σένκεφελντ έκοψε την μπάλα και έκανε κούρσα 40 μέτρων, ανοίγοντας για τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός πάσαρε αριστερά για τον Αϊτόρ, ο οποίος έκανε προσποίηση, έφερε την μπάλα στο δεξί πόδι και με θαυμάσιο τελείωμα έγραψε το 2-0.

Οι Πράσινοι είχαν πάρει φόρα και στο 69’ πέτυχαν το τρίτο τους τέρμα. Ο Μαντσίνι άνοιξε για τον Ιωαννίδη, ο οποίος απέφυγε με ωραίο τρόπο τον Θοράρινσον και τον Καρώ, έστρωσε για τον Παλάσιος, ο οποίος εκτέλεσε θαυμάσια με το δεξί για το 3-0.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 91’ με τον Ιωαννίδη να σκοράρει ξανά. Ο Λοντίγκιν σημάδεψε με βολέ τον στράικερ του Τριφυλλιού, ο οποίος αρχικά σημάδεψε το δοκάρι αλλά πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

To παιχνίδι με τον ΟΦΗ αποτελεί ένα ορόσημο για τον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Σένκεφελντ, Αράο, Ρουμπέν (78’ Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσιτς (64’ Μπερνάρ), Παλάσιος (78’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (40’ Καρώ), Θοράρινσον, Μαρινάκης (66’ Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο (78’ Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (66’ Τοράλ), Ντίκο (66’ Ριέρα), Φελίπε.