Λάθη, λάθη, λάθη! Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για ακόμα μία φορά τα παιδαριώδη σφάλματα που έκανε με αποτέλεσμα να φύγει χαμένος απ’ το Περιστέρι. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 3-2 απ’ τον Ατρόμητο και έπεσαν απ’ την κορυφή της Stoiximan Super League. 

Μολονότι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προηγήθηκε στο σκορ, στη συνέχεια δέχθηκε τρία γκολ κάνοντας για ακόμα ένα παιχνίδι ανεπίτρεπτα σφάλματα, ενώ και επιθετικά -για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα- οι κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε το Τριφύλλι δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Το παιχνίδι πάντως άρχισε τελείως διαφορετικά καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε εξαρχής τον έλεγχο, έχοντας συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, το αμυντικογενές παιχνίδι του Ατρόμητου που περίμενε πίσω από την μπάλα, δυσκόλεψε τους Πράσινους στην τελική επιλογή μόλις πλησίαζαν στην περιοχή των γηπεδούχων. Κάπως έτσι το παιχνίδι δεν είχε ούτε μια αξιόλογη φάση μέχρι το 25’. Στο επόμενο λεπτό (26’) το Τριφύλλι έγινε για πρώτη φορά απειλητικό έπειτα από έξυπνη πάσα του Μπερνάρ προς τον Ιωαννίδη τον οποίο πρόλαβε ο Τσιντώτας.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 31’ με κεφαλιά του Βαλένσια αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας εντυπωσιακά προτού απομακρύνει ολοκληρωτικά τον κίνδυνο ο Γεντβάι. Οι Πράσινοι ανέβασαν ταχύτητα κι έγιναν πολύ πιο απειλητικοί. Έχασαν μια σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 34’ μετά από πανέξυπνη πάσα του Κώτσιρα που έβγαλε τετ α τετ τον Παλάσιος. Ωστόσο ο Αργεντινός νικήθηκε απ’ τον Τσιντώτα. Σε δεύτερο χρόνο ο Μαντσίνι δεν σούταρε με τη μία αλλά πάσαρε κι η μπάλα έφτασε στον Βιλένα, ο οποίος σούταρε με δύναμη απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Τζαβέλλας απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή με το κεφάλι.

Το γκολ του ανεβασμένου Παναθηναϊκού δεν άργησε καθώς στο 37’ ο Χουάνκαρ άνοιξε ωραία για τον Παλάσιος που κινήθηκε γρήγορα, έβαλε το σώμα του μπροστά απ’ την μπάλα και ανατράπηκε καθαρά απ’ τον Κεσχρίντα εντός περιοχής. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο σπεσιαλίστας Ιωαννίδης, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 38’ (0-1).

Μολονότι όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε με προβάδισμα του Παναθηναϊκού, ο Ατρόμητος σκόραρε σε μια απρόσμενη ευκαιρία που του δόθηκε. Στο 45+2’ ο Κουντέ εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα των Πρασίνων αιφνιδιάστηκε, ο Έντερ Γκονζάλες βγήκε μόνος στην πορεία της μπάλας, ο Μπρινιόλι ξεγελάστηκε και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (1-1) σε άδειο τέρμα!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εξίσου αρνητικά για τον Παναθηναϊκό που στο 50’ δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Τριφυλλιού, ο Ασεβέδο σέντραρε από αριστερά, ο Βέργος πήρε την κεφαλιά απ’ τον Γεντβάι και πέτυχε το 2-1 για τον Ατρόμητο.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν έχοντας δύο καλές στιγμές στο 56’ και το 62’ αλλά ο Παλάσιος ήταν άστοχος στέλνοντας την μπάλα άουτ. Κι αντί να ισοφαρίσει το Τριφύλλι, δέχθηκε και τρίτο γκολ. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση του Ατρόμητου, η άμυνα του Παναθηναϊκού βρέθηκε εκτεθειμένη και ο Ρομπάιγ, ο οποίος βγήκε απέναντι απ’ τον Μπρινιόλι, πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 3-1.

Το Τριφύλλι άγγιξε το γκολ στο 76’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Αράο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βαγιαννίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια θέση σε μια φάση για την οποία οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Η κακή βραδιά συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό που στο 86’ έχασε λόγω τραυματισμού στο γόνατο τον Χουάνκαρ. Στο 89’ ο Μαντσίνι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ατρόμητου, ενώ στο 90’ ο Ιωαννίδης νικήθηκε σε τετ α τετ απ’ τον Τσιντώτα.

Στο 93’ ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με εκτέλεση πέναλτι (για χέρι του Ντε Μποκ) φτάνοντας τα επτά γκολ στη Super League και τα 14 στη σεζόν, αλλά το 3-2 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Έντερ Γκονζάλες (94’ Ιμερέκοφ), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (88’ Κλεϊνχέισλερ), Γεντβάι (68’ Αράο), Σένκεφελντ, Ρουμπέν, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος (67’ Σπόραρ), Μαντσίνι, Ιωαννίδης.