Με διάθεση και φόρα ξεκίνησε το 2024 για τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της ομάδας μας! Το Τριφύλλι κυριάρχησε στο γήπεδο και επικράτησε άνετα 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους.

Οι Πράσινοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με την επιθυμία να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι και να μην επιτρέψουν στον ΠΑΣ να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι από το ματς. Υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έμειναν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό, πιέζοντας τους αντιπάλους ώστε να ανακτούν διαρκώς τη μπάλα. Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να κρατάει την ομάδα του «ζωντανή».

Η πίεση της ομάδας μας απέδωσε καρπούς στο 25ο λεπτό με τον Μπερνάρ να βρίσκει στον χώρο τον Ιωαννίδη κι αυτός με άπιαστο βολέ άνοιξε το σκορ! Δέκα λεπτά αργότερα οι Πράσινοι «άγγιξαν» το 2-0, αλλά το βολέ του Βαγιαννίδη μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη γραμμή.

Με την ίδια διάθεση μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε αρκετή ώρα για να σκοράρει, αλλά μόλις δύο λεπτά. Στο 47’ από κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά και ο Βιλένα με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα υπέροχο γκολ.

Το 2-0 έδωσε στους Πράσινους την απαιτούμενη ασφάλεια, προκειμένου να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός κράτησε τη μπάλα και τον ΠΑΣ μακριά από την εστία, διατρέχοντας μόλις μία φορά κίνδυνο να δεχθεί γκολ από προσπάθεια του Γκάρο που απέναντι στον Μπρινιόλι, είδε τον Αράο να μπλοκάρει το σουτ του με προβολή αυτοθυσίας.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Αράο, Ρουμπέν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ (61’ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (61’ Τσέριν), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Μπατίστ), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπαλάν (69’ Κόντε).