Αν και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης επί του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το τελικό 1-1 στη Λεωφόρο άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της προσεχούς εβδομάδας στο Φάληρο. Οι Πράσινοι ήταν η μοναδική ομάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει και όχι να… καταστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εν τέλει η απώλεια κλασικών ευκαιριών στο φινάλε της αναμέτρησης, δεν τους επέτρεψε να πάρουν αυτό που άξιζαν. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να διαφυλάξουν τα νώτα τους και να παίξουν με το χρονόμετρο.

Φάνταζε δύσκολο στο πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό να βρει δίοδο προς την αντίπαλη εστία, λόγω της πολυάριθμης αμυντικής διάταξης του αντιπάλου, ο οποίος παρατάχθηκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό: να μην δεχθεί γκολ. Οι Πράσινοι είχαν την κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου 45λεπτου, όμως δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν. Πολλές πάσες για να αποφευχθεί το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων, αλλά δίχως περαιτέρω αντίκρισμα, δεδομένου ότι το Τριφύλλι εν τέλει έμεινε μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Ιωαννίδη δεν αρκούσαν, ενώ και από τις στατικές φάσεις δεν κατέστη δυνατό να απειληθεί η εστία του αντιπάλου.

Από την άλλη, ο ΟΣΦΠ αναζητούσε αντεπιθέσεις ή κάποιο κλέψιμο της μπάλας κοντά στην περιοχή της ομάδας μας. Τελικά από ένα αχρείαστο κόρνερ που παραχωρήθηκε, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη γκολ στο χειρότερο δυνατό χρονικά σημείο, στην εκπνοή του ημιχρόνου. Μία άτσαλη απομάκρυνση της μπάλας στην περιοχή, χάρισε στον Αλεξανδρόπουλο την ευκαιρία να πλασάρει από κοντά και να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε άρδην. Η απόφαση του Φατίχ Τερίμ να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 και να δώσει επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό, απέδωσε καρπούς. Το Τριφύλλι περιόρισε τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και ξεκίνησε να «χτίζει» την ολική επαναφορά. Αρχικά ο Βέρμπιτς έχασε σημαντική ευκαιρία στο 53’ με σουτ υπό καλές προϋποθέσεις να φεύγει πάνω από το δοκάρι. Στο 65’ ήρθε η ισοφάριση από κόρνερ του Μαντσίνι και «καρφωτή» κεφαλιά του Ιωαννίδη! Η ψυχολογία πήγε με το μέρος της ομάδας μας που πίεσε για την ανατροπή. Την άγγιξε δύο φορές στην εκπνοή του αγώνα. Η πρώτη και μεγαλύτερη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιωαννίδη να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Η δεύτερη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μλαντένοβιτς να κάνει λόμπα και τον Ντόη να σώζει στη γραμμή.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (60’ Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Έσε, Αλεξανδρόπουλος (60’ Καμαρά), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Μασούρας (73’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73’ Φορτούνης).