Ακόμα μία νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, πέτυχε την Κυριακή ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να δυσκολέψουν τους Πράσινους, αλλά τελικά οι απαντήσεις ήρθαν από τον πάγκο, με τον Άντραζ Σπόραρ να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο και να πετυχαίνει τα γκολ της νίκης!

Κόντρα στον Βόλο «καθάρισε» ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, με τον ΠΑΣ ήταν η σειρά του Φώτη Ιωαννίδη και τώρα απέναντι στον Παναιτωλικό ο Άντραζ Σπόραρ. Με τέτοια σέντερ φορ ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει πολλά.

Ο τρόπος που στήθηκε αμυντικά στο γήπεδο ο Παναιτωλικός έδειξε να δυσκολεύει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και διπλή ζώνη άμυνας με τρία αμυντικογενή κεντρικά χαφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πράσινοι να αναζητούν επιλογές από τα άκρα και όχι τον άξονα, όπου υπήρχε πολυκοσμία. Με συνεχείς εναλλαγές πλευρών οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού έψαξαν να βρουν τις στιγμές τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες.

Ουσιαστικά τρεις ήταν οι περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός μπορούσε να σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο. Η πρώτη ήταν στο 2’ όταν οι Πράσινοι βρήκαν χώρο και με γρήγορη αντεπίθεση έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή, όμως από τη σέντρα του Βαγιαννίδη, η κεφαλιά του Ιωαννίδη έστειλε τη μπάλα άουτ. Η δεύτερη και καλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 24ο λεπτό όταν οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» τη μπάλα με γρήγορο συνδυασμό από κόρνερ, όμως από το παράλληλο γύρισμα του Βιλένα στη μικρή περιοχή, ο Βαγιαννίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 35’ με τον Βαγιαννίδη να συνδυάζεται από δεξιά με τον Μαντσίνι και τον Αργεντινό να σουτάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα, βάζοντας δεύτερο επιθετικό, τον Άντραζ Σπόραρ, δίπλα στον Ιωαννίδη. Αυτό ήταν τελικά το κλειδί για να έρθει το γκολ! Στο έκτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Αϊτόρ μπήκε από δεξιά και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ κι αυτός με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Σπόραρ που δεν λάθεψε: κεφαλιά και δίχτυα!

Το γκολ άλλαξε αρκετά την εικόνα του αγώνα μια και ο Παναιτωλικός σταμάτησε να περιμένει μαζικά στο δικό του μισό και προσπάθησε να πάρει την κατοχή μπάλας, ώστε να απειλήσει για την ισοφάριση. Έτσι δόθηκε χώρος στον Παναθηναϊκό και οι Πράσινοι δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να φτάσουν στο 2-0. Όμως οι τελικές επιλογές τους δεν ήταν ικανές να προσφέρουν το δεύτερο γκολ. Το Τριφύλλι έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο 80’ με σουτ του Τζούριτσιτς που σταμάτησε στο δοκάρι και στο 88’ με τον Σπόραρ απέναντι από τον Καπίνο να μην μπορεί να τον κερδίσει.

Χρειάστηκε τελικά ένα κλέψιμο από τον… μετρ του είδους, Ζέκα, κοντά στην αντίπαλη περιοχή, για να έρθει το 2-0. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πάσαρε άμεσα στον Τζούριτσιτς κι αυτός βρήκε τον Σπόραρ, με τον Σλοβένο να σκοράρει για δεύτερη φορά με όμορφο διαγώνιο σουτ!

Το φινάλε απέκτησε διαφορετικό χαρακτήρα μετά το γκολ του Σενγκέλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και τη μείωση του σκορ σε 2-1. Εν τέλει, όμως, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε σε ακόμα μία νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες πριν το σπουδαίο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Έλτον Φικάι, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (90’ Φικάι), Γεντβάι, Αράο, Ζέκα, Βιλένα (46’ Αϊτόρ), Τσέριν, Μαντσίνι (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (90’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (75’ Μπερνάρ).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μλάντεν, Οικονόμου, Μαυρίας (78’ Μπελεβώνης), Μαλής, Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης (62’ Πέδρο), Μπαλντασάρα (73’ Τσιγγάρας), Πέρες (62’ Ντουάρτε), Σενγκέλια, Καρέλης (62’ Χουάνπι).