Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στην OPAP Arena έληξε ισόπαλο 2-2 και οι Πράσινοι παρέμειναν στην κορυφή της Stoiximan Super League για ακόμα μία αγωνιστική έχοντας πια συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ. Ήταν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον απ’ το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, που έβγαλε ψυχή μέσα στο γήπεδο και είχε συνολικά πολύ καλή εικόνα σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, άξιζε τη νίκη, την οποία κρατούσε μέχρι το 95′, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρά το γεγονός ότι στερήθηκε κι ένα καταφανέστατο πέναλτι…

Στο 15′ οι Πράσινοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για πρώτη φορά με τον Βέρμπιτς να ανακόπτεται απ’ τον Βίντα, ενώ στο 22′ ένα σουτ του Μπερνάρ κατέληξε λίγο άουτ. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός, η ΑΕΚ σκόραρε σε κόντρα επίθεση. Ο Σιμάνσκι με βαθιά μπαλιά «σημάδεψε» τον Γκαρσία, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού και με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

Παρά το γκολ που δέχθηκαν οι Πράσινοι, αμέσως έβγαλαν αντίδραση στο γήπεδο και αφού απείλησαν με σουτ του Μαντσίνι στο 27′, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 32′ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να απομακρύνει κι η μπάλα έφτασε στον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ. Ο Γεντβάι κυριάρχησε στην εναέρια μονομαχία, νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλό του και με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1) σκοράροντας για πρώτη φορά με το Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι διατήρησαν τα ηνία στο παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, διάστημα κατά το οποίο είχαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Βέρμπιτς στο 39′ και το 41′ που όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 56′ και πάλι ο Βέρμπιτς έκανε ατομική ενέργεια εντός της αντίπαλης περιοχής και ανατράπηκε καθαρά απ’ τον Πινέδα δίχως να καταλογιστεί το πέναλτι. «Ο διαιτητής και ο VAR δεν υπέδειξαν καταφανέστατο πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Βέρμπιτς στο 56ο λεπτό» ανέφερε και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο 58′ ο Σιμάνσκι έκανε επιθετικό φάουλ πάνω στον Μπερνάρ στο κέντρο του γηπέδου και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Ο διαιτητής, ο οποίος δεν καταλόγισε αρχικά την παράβαση, κλήθηκε απ’ τον VAR για να δει τη φάση σε video και εν συνεχεία δεν μέτρησε το γκολ διότι είχε προηγηθεί παράβαση πάνω στον Βραζιλιάνο μέσο των Πρασίνων.

Το Τριφύλλι άγγιξε την επίτευξη ενός τέρματος στο 63′ με απίθανη χαμένη ευκαιρία. Ο Μαντσίνι σέντραρε συρτά αλλά ο Ιωαννίδης με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η πίεση του Τριφυλλιού καρποφόρησε στο 66′. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Κώτσιρας πήρε την κεφαλιά και έστρωσε για τον Αράο, ο οποίος εκτέλεσε με ωραίο τελείωμα υπογράφοντας την ανατροπή του Παναθηναϊκού για το 1-2.

Στο διάστημα που ακολούθησε η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει αλλά οι Πράσινοι βρήκαν τον τρόπο για να ανακόψουν κάθε επιθετική πρωτοβουλία των αντιπάλων τους. Ωστόσο, στο 96′, έπειτα από χρήση του VAR, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Ζέκα και ο Γκαρσία ισοφάρισε σε 2-2.

Η τελευταία φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 98′ με τον Λοντίγκιν να αποκρούει σωτήρια το διαγώνιο σουτ του Μάνταλου και τον Βαγιαννίδη με υπερπροσπάθεια να αποτρέπει ένα σχεδόν βέβαιο γκολ του Αραούχο προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος…

Κατά τη διάρκεια του ντέρμπι στην OPAP Arena, ο Δημήτρης Λημνιός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Σιντιμπέ, Κάλενς, Βίντα, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (62′ Μάνταλος), Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Γκαρσία.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (75′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (75′ Λημνιός), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ).