Όσες κακοτοπιές κι αν βρίσκει στο δρόμο του, ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν λυγίζει αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα για την κατάκτηση των στόχων του! Οι Πράσινοι έκαμψαν την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας με 2-0 στον αγώνα της Λεωφόρο, νίκη με την οποία διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας!

Το Τριφύλλι παρατάχθηκε με εννέα απουσίες, κάτι το οποίο εμπόδισε τον Φατίχ Τερίμ να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον ΟΣΦΠ. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 26ο λεπτό ο προπονητής της ομάδας μας είδε τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς να φεύγει εκτός αγωνιστικού χώρου, πιθανώς με θλάση. Αυτό βέβαια έφερε στην ενδεκάδα τον Αϊτόρ, τον άνθρωπο που έμελλε να αλλάξει τη ροή του αγώνα!

Οι Πράσινοι δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που έπαιζε πίσω από τη μπάλα με διπλή ζώνη άμυνας και σε χαμηλά μέτρα κοντά στην περιοχή του. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός βρήκε μόλις μία «καθαρή» ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο με τον Βαγιαννίδη να γυρίζει συρτά τη μπάλα από δεξιά προς το πέναλτι όπου ο αφύλαχτος Κώτσιρας σούταρε ψηλά εκτός εστίας.

Στο ίδιο διάστημα ο Αστέρας έψαξε στις γρήγορες αντεπιθέσεις να «πληγώσει» τον Παναθηναϊκό. Η πιο σοβαρή απειλή σημειώθηκε στο 14ο λεπτό με τον Σουρλή να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την κενή από τερματοφύλακα εστία, μια και ο Λοντίγκιν έκανε έξοδο αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στο 28’ ο Λοντίγκιν κράτησε με το πόδι ανέπαφη την εστία του σε κοντινό σουτ του Καλτσά, αν και ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα θα καταλογίζονταν οφσάιντ με τη χρήση VAR.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και έβαλε τον Αστέρα στα καρέ του, προκειμένου να πετύχει γκολ. Το κατάφερε στο 50ό λεπτό με τον Αϊτόρ να εκμεταλλεύεται σέντρα του Μαντσίνι και με απευθείας πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων! Το γκολ έλυσε το γόρδιο δεσμό και απελευθέρωσε τους Πράσινους. Τα πράγματα έδειχναν ότι το δεύτερο γκολ δεν θα αργούσε για το Τριφύλλι, όμως και πάλι ένας τραυματισμός ήρθε να αυξήσει το βαθμό δυσκολίας. Στο 61ο λεπτό ο Άντραζ Σπόραρ υπέστη μυϊκό τραυματισμό με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει για περισσότερη ώρα χωρίς επιθετικό στον αγωνιστικό χώρο. Εξ ανάγκης στην κορυφή της επίθεσης μετακινήθηκε ο Μπερνάρ, αλλάζοντας εντελώς το σχέδιο ανάπτυξης για τους Πράσινους.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 74ο λεπτό με τον Αϊτόρ να σεντράρει και τον Γεντβάι να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος! Το 2-0 επέτρεψε στον προπονητή του Τριφυλλιού να προχωρήσει σε αλλαγές στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ώστε να προφυλαχθούν ορισμένοι ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86’ Λημνιός), Μλαντένοβιτς, Αράο, Γεντβάι, Ρουμπέν (86’ Ακαϊντίν), Κώτσιρας, Μπερνάρ (86’ Ζέκα), Μαντσίνι, Βέρμπιτς (27’ λ.τ. Αϊτόρ), Σπόραρ (61’ λ.τ. Τσοκάι).

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Ρουμπέν Γκαρθία, Χουχούμης (85’ Αλβαρέζ), Μουνάφο (72’ Γιαμπλόσκι), Μάντζης, Καλτσάς (72’ Μπαρτόλο), Σουρλής (58’ Ζουγλής), Σίτο (46’ Κρέσπι), Χριστόπουλος, Αλάγκμπε, Τζουκάνοβιτς.