Την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός, αφού έπεσε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ο οποίος κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Πληρώνοντας δύο στιγμές σε αντεπίθεση, το Τριφύλλι ηττήθηκε 2-1, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει εντελώς διαφορετική εξέλιξη.

Η ομάδα μας μπήκε, ως συνήθως, ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, καταστρέφοντας την κυκλοφορία μπάλας του αντιπάλου. Στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Από εκεί και πέρα, σταδιακά ηρέμησε το παιχνίδι, έλεγξε το ρυθμό και αναζήτησε το γκολ. Στο 19’ έφτασε κοντά με τις προϋποθέσεις να είναι καλές, όμως το σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής με ανοιχτό οπτικό πεδίο, έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Το Τριφύλλι δημιουργούσε προϋποθέσεις, αλλά έλειπε η καλή τελική πάσα για να απειληθεί η εστία του ΠΑΟΚ.

Κι εκεί που το πρώτο 45λεπτο έδειχνε να οδεύει στην ολοκλήρωσή του, οι Πράσινοι δέχθηκαν γκολ στην πρώτη και μοναδική τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τάισον έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, πάσαρε δεξιά στο χώρο στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε σκοράροντας. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κοτάρσκι διατήρησε ανέπαφη την εστία του, αποκρούοντας το σουτ του Αράο.

Στην επανάληψη ο Φατίχ Τερίμ έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες, κάτι που φάνηκε να αποδίδει, μια και οι Πράσινοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο πέμπτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Τάσος Μπακασέτας ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή από τον Τάισον και ο διαιτητής μέσω VAR υπέδειξε τοπέναλτι. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας εκτέλεσε το πέναλτι και ευστόχησε, ισοφαρίζοντας!

Παρά ταύτα τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βγήκε πάλι στον κενό χώρο με γρήγορη αντεπίθεση, φτάνοντας ξανά στο γκολ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τον Τάισον να πασάρει και τον Ντεσπόντοφ να σκοράρει. Το 2-1 του ΠΑΟΚ άνοιξε το παιχνίδι ακόμα περισσότερο, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν.

Το κακό για το Τριφύλλι ήταν ότι σε τρεις τεράστιες ευκαιρίες, στο 70’ με τον Μπακασέτα, στο 86’ με τον Μλαντένοβιτς και στο 90’+4’ με τον Γεντβάι, δεν βρήκε δεύτερο γκολ. Στις πρώτες δύο φάσεις εξουδετέρωσε πάλι ο Κοτάρσκι και στην τελευταία φάση ο Κροάτης σούταρε άουτ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ(71’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (71’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (88’ Τζίμας).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Μλαντένοβτς, Γεντβάι, Ούγκο (46’ Τσέριν), Αράο, Κώτσιρας, Μπακασέτας, Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46’ Τζούριτσιτς).