Με Παναθηναϊκή ψυχή, πάθος, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα το Τριφύλλι κυριάρχησε στο ντέρμπι και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για την 21η αγωνιστική της Super League.

Οι Πράσινοι του Φατίχ Τερίμ, μια ημέρα μετά τα 116α γενέθλια του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, έκαναν στο γήπεδο αυτό που αναφέρει ο ύμνος της ομάδας: ήταν λεβέντες με καρδιά, είχαν της νίκης τα κλειδιά και δόξασαν τον Παναθηναϊκό με μια μεγάλη επικράτηση επί του «αιώνιου» αντιπάλου.

Έπειτα από δύο καταπληκτικές ομαδικές συνεργασίες με τρομερό passing game, ο Μπερνάρ άνοιξε το δρόμο προς τον θρίαμβο στο 25’, ο Γερεμέγεφ σφράγισε το τρίποντο στο 60’ και ο Παναθηναϊκός -μετά την σπουδαία πρόκριση στα πέναλτι για το Κύπελλο- χαμογέλασε ξανά απέναντι στους Πειραιώτες.

Ήταν η πέμπτη νίκη των Πρασίνων επί των Ερυθρόλευκων στους 12 τελευταίους μεταξύ τους αγώνες, διάστημα κατά το οποίο έχουν επίσης έξι ισοπαλίες έχοντας υποστεί μόλις μια ήττα (την περασμένη σεζόν στο περιβόητο ντέρμπι των πλέι οφ).

Το Τριφύλλι, που έφτασε τις 15 νίκες σε 21 αγωνιστικές στο εφετινό πρωτάθλημα, παρέμεινε σε απόσταση τριών βαθμών απ’ την κορυφή δείχνοντας ότι βρίσκεται σταθερά σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου, ενώ παράλληλα άφησε τον Ολυμπιακό στο -6…

Ο Παναθηναϊκός έδειξε εξαρχής διάθεση για να επιτεθεί και να κυνηγήσει το γκολ. Κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο 7’ με δυνατό σουτ του Μπακασέτα από μακρινή απόσταση. Η μπάλα κόντραρε και στον Ορτέγκα αλλάζοντας πορεία αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Απ’ την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη ευκαιρία του στο 20’ με άστοχη κεφαλιά του Ροντινέι μέσα απ’ την περιοχή.

Οι Πράσινοι κυκλοφόρησαν την μπάλα και έψαξαν με υπομονή το γκολ, το οποίο βρήκαν στο 25’ έπειτα από ωραία συνεργασία. Ο Ρουμπέν σημάδεψε με μακρινή μπαλιά τον Κώτσιρα, ο οποίος έδωσε για τον Μπακασέτα που συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός γύρισε παράλληλα για τον Μπερνάρ, ο οποίος αρχικά «σημάδεψε» το δοκάρι, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει με προσπάθειες του Αλεξανδρόπουλου στο 36’ και του Ναβάρο στο 45+1’, όμως οι Πράσινοι διατήρησαν το μηδέν στα μετόπισθεν πηγαίνοντας με προβάδισμα ενός γκολ στα αποδυτήρια με τη λήξη του α’ ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με τριπλή αλλαγή από πλευράς Ολυμπιακού και τακτική διαφοροποίηση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός όμως διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού βγάζοντας σιγουριά και ασφάλεια στο παιχνίδι του. Και στο 60’ έπειτα από θαυμάσια εναλλαγή της μπάλας ήρθε και το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού. Ο Κώτσιρας άλλαξε για τον Ρουμπέν, που απ’ το κέντρο του γηπέδου έβγαλε βαθιά μπαλιά προς τον Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός στράικερ κράτησε την μπάλα κι έστρωσε για τον Μπακασέτα που συνδυάστηκε ωραία με τον Κώτσιρα. Ο αρχηγός της Εθνικής πάσαρε στον Τσέριν, ο οποίος είδε την κίνηση του «Μπάκα» και τον έβγαλε μόνο στα δεξιά. Ο Μπακασέτας έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί όπου ο Γερεμέγεφ… μυρίστηκε το γκολ. Βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε άψογα με το κεφάλι νικώντας στη μονομαχία τον Ντόη. Ο Σουηδός με το πέμπτο του εφετινό γκολ, έγραψε το 2-0 δίνοντας ασφάλεια δύο τερμάτων στο Τριφύλλι.

Οι Πράσινοι, που προέρχονταν από έναν πολύ φορτωμένο μήνα με σερί δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες ανά τρεις ημέρες, διαχειρίστηκαν το προβάδισμα που πήραν, κράτησαν το μηδέν μέχρι τέλους παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι (με Ελ Κααμπί, Φορτούνη και Μασούρα) και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού, που διατηρεί την ομάδα σε τροχιά πρωταθλήματος…

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90’ Βιλένα), Γερεμέγεφ (80’ Τζούριτσιτς).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα (46’ Ελ Κααμπί), Κάρμο, Ντόη, Έσε (Όρτα), Αλεξανδρόπουλος (46’ Κίνι), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46’ Φορτούνης), Ναβάρο (70’ Ποντένσε).