Οι πολλές απουσίες, η κόπωση απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια και η αστοχία κόστισαν στον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε με 2-1 απ’ τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πράσινοι έφυγαν ηττημένοι απ’ την έδρα τους για πρώτη φορά με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, αλλά είναι βέβαιο ότι στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας (31/1, 19.00) στο Περιστέρι θα τα δώσουν όλα για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Τριφυλλιού θα μπορούσαν να έχουν γράψει τελείως διαφορετικά την ιστορία της αναμέτρησης αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, αφού έχασαν σωρεία ευκαιριών απ’ την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα. Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ που έχει και τη θέληση και την πίστη αλλά και την ποιότητα για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Δεδομένων των πολλών προβλημάτων τραυματισμού και της κούρασης απ’ τα σερί ματς ανά τρεις ημέρες ο προπονητής της ομάδας έκανε ευρύ ροτέισον δίνοντας φανέλα βασικού στα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Μπακασέτας, ο Ούγκο και ο Ντραγκόφσκι πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με το Τριφύλλι, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκε για πρώτη φορά και ο Ακαϊντίν.

Η εκκίνηση της ομάδας στο ματς ήταν εξαιρετική με τον Μπακασέτα να τραντάζει το αριστερό δοκάρι με βολέ απ’ το ύψος της περιοχής στο 10′, ενώ ένα λεπτό αργότερα (11′) το σκορ άνοιξε με τον Αϊτόρ. Ο Μπακασέτας πέρασε κάθετη πάσα για τον Τζούριτσιτς, ο οποίος γύρισε για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό που με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-0 σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι. Στο 19′ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά την ύστατη στιγμή ο Ιμερέκοφ με σωτήριο τάκλιν απέτρεψε τον Αϊτόρ απ’ το να σκοράρει για δεύτερη φορά.

Ουσιαστικά στην πρώτη του επίθεση ο Ατρόμητος κατόρθωσε να σκοράρει αιφνιδιάζοντας τους Πράσινους. Στο 25′, έπειτα από αντεπίθεση, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το τελείωμα του Έρλινγκμαρκ αλλά ο Αντζιέλσκι πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε για το 1-1. Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά με παρέμβαση του VAR ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε τη σέντρα προκαλώντας τα έντονα παράπονα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Το γκολ επηρέασε την ψυχολογία των Πρασίνων που απειλήθηκαν ακόμα μια φορά στο 32′ απ’ τον Γιουμπιτάνα. Ωστόσο, ο Ντραγκόφσκι ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας αποτελεσματικά.

Στο 34′ ο Μαντσίνι είχε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όμως το σουτ που δοκίμασε από πλεονεκτική θέση απ’ το ύψος της μικρής περιοχής (δεχόμενος κι ένα χτύπημα από πίσω) κατέληξε πάνω απ’ τα δοκάρια του Τσιντώτα. Αντί να πετύχει το 2-1 ο Παναθηναϊκός βρέθηκε τελικά να χάνει καθώς στο 42′, και πάλι από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Γιουμπιτάνα βγήκε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι και σκόραρε.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου οι Πράσινοι άρχισαν την πολιορκία στην περιοχή του Ατρόμητου δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, ο Βιλένα στο 54′, ο Ακαϊντίν στο 58′, ο Αϊτόρ στο 61′, ο Τζούριτσιτς στο 69′, ο Μπερνάρ στο 72′ και το 75′, ο Μλαντένοβιτς στο 76′ και ξανά ο Αϊτόρ στο 79′ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό δεν συνέβη ούτε στο 88′ οπότε ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι για αγκωνιά του Ασεβέδο στον Ιωαννίδη εντός περιοχής. Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος δεν είδε την παράβαση σε κανονική ροή αλλά κλήθηκε απ’ τον VAR για να εξετάσει τη φάση, καταλογίζοντας εν τέλει την εσχάτη των ποινών.

Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, «έσκαψε» την μπάλα αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε, ενώ με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού απετράπη το γκολ. Η φάση συνεχίστηκε, ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού έκανε την προβολή σπρώχνοντας την μπάλα προς τα δίχτυα αλλά και πάλι ο Τσιντώτας παρενέβη. Η μπάλα χτύπησε και στο αριστερό δοκάρι και οι Πράσινοι απώλεσαν μια μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Ούγκο, Ακαϊντίν, Αράο (71′ Ρουμπέν), Βιλένα (61′ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Μαντσίνι (87′ Ζέκα), Τζούρισιτς.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65′ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Βρακάς (65′ Βαλένσια), Ρομπάιγ (76′ Πομώνης), Γιουμπιτάνα (65′ Κουέν), Αντζιέλσκι (94′ Βέργος).