Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο δίκαιο άθλημα, υπό την έννοια ότι δεν κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος. Όμως, σε διπλή αναμέτρηση δύο ομάδων είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός, η καλύτερη ομάδα και στους δύο αγώνες Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο, πήρε τη νίκη με 2-0 στο Περιστέρι και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού! Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Οι Πράσινοι στο Περιστέρι δεν είχαν διάθεση για νέα δώρα στον Ατρόμητο. Μπήκαν σοβαροί στο γήπεδο και έστειλαν το μήνυμα ότι η πρόκριση θα ερχόταν σε αυτούς.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα έγινε σαφές ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα έβρισκαν μπροστά τους ένα ανθρώπινο τείχος. Ο Ατρόμητος δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να παίξει με τη μπάλα, προσπαθώντας αποκλειστικά να μη δεχθεί γκολ. Οι Πράσινοι είχαν μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας και αναζητούσαν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Έχοντας ελάχιστο διαθέσιμο χώρο, το Τριφύλλι προσπάθησε να αξιοποιήσει τις στατικές φάσεις. Απείλησε πρώτη φορά με μία τέτοια στο 5ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ και ο Ρουμπέν με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Δεν συνέβη το ίδιο στο 35’ όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή του Ατρομήτο, «στρώθηκε» στον Ρουμπέν κι αυτός με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Το γκολ «έλυσε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που έφτασαν δύο φορές κοντά στο δεύτερο γκολ προτού λήξει το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη στο 38’ με συρτό γύρισμα του Μλαντένοβιτς από αριστερά και προβολή του Μπακασέτα που έστειλε τη μπάλα μόλις εκτός εστίας. Η δεύτερη στο 45’ με καρφωτή κεφαλιά του Ακαϊντίν με τη μπάλα να φεύγει εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Ίδιο και απαράλλαχτο μοτίβο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που προσπαθούσε να σκοράρει, χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Απέναντί του ο Ατρόμητος που το μοναδικό ζητούμενό του ήταν να στείλει τον αγώνα στην παράταση. Οι Πράσινοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι, έχοντας συν τοις άλλοις να αντιμετωπίσουν τα σκληρά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, που ως επί το πλείστον έμειναν ατιμώρητα από τον διαιτητή. Και βέβαια το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ξεκάθαρη ανατροπή του Γερεμέγεφ από τον Τσακμάκη στο 80ό λεπτό.

Το Τριφύλλι δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να προσπαθεί να πάρει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα και δικαιώθηκε στο πρότελευταιο λεπτό των καθυστερήσεων από διπλή έμπνευση Μπερνάρ και Μλαντένοβιτς. Ο Βραζιλιάνος μέσος «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τους αμυντικούς του Ατρομήτου, βλέποντας την κίνηση του Μλαντένοβιτς, ο οποίος έπιασε στην κίνηση ψηλοκρεμαστή κεφαλιά περνώντας τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων! Το γκολ απέδωσε δικαιοσύνη, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα που ήταν καλύτερη και στους δύο αγώνες: στον Παναθηναϊκό!

Ατρόμητος: Τσιντώντας, Κιβρακίδης (87’ Πομόνης), Τσακμάκης, Αθανασίου, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Κουντέ (90’ Φριντγιόνσον), Γκονζάλες (87’ Έρλινγκμαρκ), Βρακάς (67’ Ρομπάιγ), Βαλένσια, Αντζιέλσκι.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Ούγκο, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπακασέτας (90’+7’ Βιλένα), Παλάσιος (90’+7’ Γεντβάι), Μπερνάρ, Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς).