Αυτός είναι ο μεγάλος Παναθηναϊκός και τέτοιες μεγάλες απαντήσεις δίνει μέσα στο γήπεδο! Οι Πράσινοι του Φατίχ Τερίμ έβγαλαν αντίδραση μετά τις απρόσμενες βαθμολογικές απώλειες με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού. Το Τριφύλλι επικράτησε με 3-1 στο Γ. Καραϊσκάκης και απέδειξε ότι παραμένει ολοζώντανο στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η μεγαλειώδης εμφάνιση των Πρασίνων μέσα στο σπίτι του «αιώνιου» αντιπάλου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία με δεδομένο ότι προέκυψε έπειτα από μια μεγάλη ανατροπή καθώς οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού όμως, έκαναν πράξη αυτό το οποίο είχε πει προ εβδομάδων ο Φατίχ Τερίμ. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, επέβαλαν τον δικό τους… νόμο μέσα στο γήπεδο, κυριάρχησαν ολοκληρωτικά και έστησαν… πάρτυ στο φαληρικό στάδιο.

«Δεν τελειώνει ο αγώνας μέχρι να πει ο Παναθηναϊκός ότι τελείωσε» είχε δηλώσει ο κόουτς Τερίμ λίγο μετά τη σπουδαία πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Και πράγματι στο Καραϊσκάκη, οι Πράσινοι ήταν εκείνοι που είπαν την τελευταία λέξη.

Το ντέρμπι άρχισε με το Τριφύλλι να χάνει πολύ νωρίς τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε μόλις στο 7’ απ’ τον Λοντίγκιν. Ο Ολυμπιακός, δίχως να έχει απειλήσει προηγουμένως ούτε στιγμή, άνοιξε το σκορ στο 24’ με δυνατό σουτ του Ποντένσε μέσα απ’ την περιοχή. Οι Πράσινοι παρά το σοκ του 1-0, διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με υπομονή και μεθοδικότητα, έψαξαν την ισοφάριση.

Και τα κατάφεραν στο 41’. Ο Μλαντένοβιτς άνοιξε ωραία για τον Ιωαννίδη κι εκείνος για τον Μπερνάρ, ο οποίος έκανε θαυμάσια κίνηση και βγήκε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη. Το πλασέ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος ανακόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Έσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό γράφοντας το 1-1.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ναβάρο που ήταν άστοχος στο 45+3’ και ο Παναθηναϊκός απάντησε ξανά με γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Η μπάλα… χάθηκε έπειτα από έναν τρομερό συνδυασμό των Πρασίνων στο 45+4’. Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Ιωαννίδης και Μπερνάρ αναπτύχθηκαν με θαυμάσιο τρόπο. Η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Μπακασέτα που σούταρε δυνατά. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε με υπερένταση καθώς η μπάλα κόντραρε και σε πόδι αμυνομένου και ο Ιωαννίδης που ακολούθησε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με φόρα και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Μάλιστα στα 33 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα είχε μια κλασική περίπτωση πέναλτι σε ξεκάθαρη ανατροπή εντός περιοχής του Παλάσιος από τον Κάρμο. Κι όμως ούτε ο διαιτητής το είδε, ούτε κι ο VAR τον κάλεσε για να κάνει έλεγχο της φάσης!

Οι Πράσινοι δεν πτοήθηκαν και πλησίασαν στο γκολ με ένα αξιόλογο σουτ του Μπακασέτα στο 56’. Ο Ολυμπιακός είχε επίσης ένα απειλητικό σουτ του Ελ Κααμπί (υπήρξε χέρι παίκτη των Πειραιωτών στο ξεκίνημα της φάσης που δεν δόθηκε), το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λοντίγκιν.

Η τελική πράξη του «πράσινου» θριάμβου στο Καραϊσκάκη γράφτηκε στο 70’. Ο Κώτσιρας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ, ο οποίος έστρωσε για τον Ιωαννίδη που σκόραρε για δεύτερη φορά στο ντέρμπι υπογράφοντας το τελικό 1-3. Ήταν η δέκατη εφετινή ασίστ του Μπερνάρ και το 20ό γκολ του Φώτη σε όλες τις διοργανώσεις!

Στο υπόλοιπο ματς οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν έξυπνα, ώριμα και αποτελεσματικά το παιχνίδι φτάνοντας με ασφάλεια στο τρίποντο που τους διατηρεί σε τροχιά διεκδίκησης τίτλου. Παράλληλα, το Τριφύλλι διατήρησε το αήττητο σερί που έχει απέναντι στον Ολυμπιακό στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν έχοντας νικήσει προ εβδομάδων στη Λεωφόρο αλλά έχοντας πανηγυρίσει και μια μεγάλη πρόκριση -ξανά στο Καραϊσκάκη- για το Κύπελλο στα πέναλτι, ενώ είχε προηγηθεί και το επεισοδιακό 0-3 με τον τραυματισμό του Χουάνκαρ. Συνολικά στις τελευταίες 13 αναμετρήσεις των δύο ομάδων οι Πράσινοι μετρούν επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μια ήττα στο περιβόητο περυσινό ματς των πλέι οφ…

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Ορτέγκα, Έσε (80’ Ιμπόρα), Όρτα (59’ Τσικίνιο), Μασούρας (59’ Φορτούνης), Ποντένσε (80’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι (7’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπακασέτας (83’ Μαντσίνι), Παλάσιος (76’ Ούγκο), Μπερνάρ (83’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (83’ Σπόραρ).