Σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά για τον Παναθηναϊκό στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, με την ήττα 2-3 στο γήπεδο της Λεωφόρου να αφήνει το Τριφύλλι ξανά πίσω στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η… κακή μέρα φάνηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ εξαιτίας σωρείας λαθών στην ανασταλτική λειτουργία των Πρασίνων. Το γκολ του Ντεσπόντοφ άλλαξε τα πάντα, καθώς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ψυχολογία και δημιούργησαν ακόμα δύο ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο. Σταδιακά οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κατάφεραν να… σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φτάσουν στην ισοφάριση στο 29ο λεπτό με άψογο σουτ του Μπερνάρ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος άσος έφυγε στην κόντρα με άριστες για τον Παναθηναϊκό προϋποθέσεις, όμως εκατοστά εκτός περιοχής ανατράπηκε από τον Κεντζιόρα, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία για να βάλει το Τριφύλλι μπροστά στο σκορ.

Αντί αυτού στο 37ο λεπτό ήρθε νέα γρήγορη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Τόμας να σκοράρει από κοντά, βάζοντας πάλι σε θέση πίεσης τους Πράσινους, ενόψει του δευτέρου 45λεπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός άλλαξε σχηματισμό από 4-4-2 σε 4-3-3, με τον Φατίχ Τερίμ να βάζει στον αγωνιστικό χώρο τρία νέα πρόσωπα (Ρουμπέν, Χουάνκαρ, Παλάσιος). Το Τριφύλλι κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 52’ ο Ιωαννίδης «άγγιξε» την ισοφάριση αλλά το πλασέ του εντός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι κι άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε, οι Πράσινοι πολιόρκησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ και στο 68’ χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Γεντβάι αρχικά να πιάνει καρφωτή κεφαλιά και τον Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα, ενώ στη συνέχεια ο Κροάτης αμυντικός σούταρε από κοντά όμως ο Κουλιεράκης με προβολή αυτοθυσίας γλίτωσε την ομάδα του από νέα παραβίαση.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Πράσινοι πήραν ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, κάτι που έδωσε χώρους στον ΠΑΟΚ. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση στο 88’ ο Σαμάτα βγήκε απέναντι στον Ντραγκόφσκι, ο Πολωνός τερματοφύλακας τον σταμάτησε προσωρινά αλλά με νέο σουτ ο Σαμάτα ανάγκασε τον ευρισκόμενο στη γραμμή του τέρματος Παλάσιος να διώξει τη μπάλα με το χέρι. Αναπόφευκτα πέναλτι και αποβολή. Το πέναλτι αξιοποίησε ο Σβαμπ. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ του Μπερνάρ από αριστερά μετά από πάσα του Γερεμέγεφ.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79’ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46’ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σοάρες, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Οτο (77’ Βιεϊρίνια), Μεϊτέ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (72’ Σαμάτα).