Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός! Μια ομάδα που δεν λυγίζει στα δύσκολα. Μια ομάδα που δίνει και την ψυχή της μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα που έχει αντίπαλο μόνο τον… κακό εαυτό της, αφού στην καλή της ημέρα νικάει τους πάντες και τα πάντα! Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση, έδειξαν την ποιότητά τους, πήραν μια μεγάλη και πανάξια νίκη επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ με ανατροπή στη Λεωφόρο και έδειξαν πως παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά την προ τριημέρου εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ απέκτησε χαρακτήρα τελικού καθώς το -6 απ’ την κορυφή έδωσε στην αναμέτρηση χαρακτήρα must win. Μάλιστα το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Κιτρινόμαυροι μόλις στο 5′ αύξησε ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης απέναντι σε μια ομάδα που προερχόταν από μια σημαντική νίκη επί του Ολυμπιακού στο άλλο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής.

Ο Χουάνκαρ δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας, ο Ελίασον έκλεψε και έστρωσε για τον Βίντα που πέτυχε το 0-1 νωρίς στο ματς. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι να κυνηγάει το σκορ, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το Τριφύλλι έδειξε αμέσως αντανακλαστικά χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 10′ με δοκάρι του Μπερνάρ έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη. Μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει είχε και η ΑΕΚ στο 12′ με τον Τσούμπερ.

Έκτοτε οι Πράσινοι πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Επέβαλαν τον ρυθμό τους και άσκησαν μεγάλη πίεση στην Ένωση που τα βρήκε σκούρα. Στο 19′ ο Μπακασέτας απείλησε με εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, ενώ στο 24′ ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν οφσάιντ ο Αράο.

Η πίεση συνεχίστηκε και ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε για την επιμονή του. Στο 32′ ο Μπακασέτας έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ έξω απ’ την περιοχή στέλνοντας την μπάλα… συστημένη στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και αμέσως μετά, οι Πράσινοι έχοντας το μομέντουμ και την ώθηση απ’ την εξέδρα, σκόραραν για δεύτερη φορά. Στο 34′ ο Ιωαννίδης πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα απ’ τον Μουκουντί (κάτι ανάλογο έκανε ο στράικερ του Παναθηναϊκού και στο ξεκίνημα της φάσης του πρώτου γκολ). Μπήκε στην περιοχή και με θαυμάσιο τελείωμα έσκαψε την μπάλα πάνω απ’ τον Αθανασιάδη υπογράφοντας με το 21ο εφετινό του γκολ την ολική ανατροπή. Μέσα σε λίγα λεπτά το 0-1 μετετράπη σε 2-1 και η Λεωφόρος θύμισε… ηφαίστειο!

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά οι Πράσινοι διατήρησαν με άνεση και δίχως να απειληθούν, το προβάδισμα στο σκορ. Το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να αγγίζει ξανά το γκολ αλλά το σουτ του Ιωαννίδη στο 55′ έφυγε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια οι Πράσινοι προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό θέλοντας να μειώσουν τις πιθανότητες των φιλοξενούμενων για να γίνουν απειλητικοί. Και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, αφού πέραν δύο στιγμών στο 63′ και το 65′, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Τριφυλλιού.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα, οπότε η Ένωση αύξησε την πίεσή της. Όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά διατηρώντας μέχρι τέλους το προβάδισμα στο σκορ. Χρειάστηκε προηγουμένως (92′) μια εξαιρετική επέμβαση του Ντραγκόφσκι σε φάουλ του Γκατσίνοβιτς.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Πράσινους να πανηγυρίζουν μια πολύτιμη νίκη όχι μόνο σε βαθμολογικό επίπεδο καθώς επανέφερε την ομάδα σε τροχιά τίτλου αλλά και σε ψυχολογικό καθώς, η επικράτηση σ’ αυτό το ντέρμπι φανέρωσε για ακόμα μια φορά πως ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει αντίπαλο. Το ζητούμενο πλέον για την ομάδα είναι η σταθερότητα στα αποτελέσματα προκειμένου να ακολουθήσει ένα καλό σερί νικών, αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (78′ Λημνιός), Μπακασέτας (88′ Ρουμπέν), Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (57′ Πόνσε).