Τι ψυχή, τι πάθος, τι καρδιά! Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα στο Κλ. Βικελίδης και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του Άρη με 2-0 για την 4η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League. Παίζοντας κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ έδειξαν για ακόμα ένα μεγάλο ματς τι σημαίνει Παναθηναϊκός!

Μετά τη νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού με ανατροπή και την επικράτηση -εκ νέου με ανατροπή- στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΕΚ (κι αφού είχε μεσολαβήσει μια ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ που δεν άξιζε το Τριφύλλι), οι Πράσινοι τα έδωσαν όλα, έπαιξαν με πάθος και αποφασιστικότητα, είχαν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία και πέρασαν νικηφόρα από μια σκληρή έδρα και με τη διαιτησία να μην στέκεται στο ύψος των περιστάσεων…

Ο Φατίχ Τερίμ και οι ποδοσφαιριστές του βρήκαν τον τρόπο για να αποδράσουν απ’ τη Θεσσαλονίκη με τρεις πολύτιμους βαθμούς, που τους φέρνει πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς η απόσταση μειώθηκε στους δύο βαθμούς απ’ τον ΠΑΟΚ και στον έναν απ’ την ΑΕΚ.

Στο πρώτο ημίχρονο, παρά την ανοχή του διαιτητή στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν ρυθμό και έψαξαν με υπομονή το γκολ. Στο 12’ ο Ιωαννίδης απείλησε με σουτ, στο 16’ ο Μπακασέτας με εκτέλεση φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση, στο 18’ ξανά ο Ιωαννίδης με κεφαλιά και στο 37’ ο Παλάσιος με φαλτσαριστό σουτ. Όλες οι προσπάθειες όμως ήταν άστοχες. Απ’ την πλευρά του ο Άρης πλησίασε στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις με τον Μορόν που σούταρε άουτ στο 11’ και νικήθηκε απ’ τον αλάνθαστο Ντραγκόφσκι στο 16’ και το 35’.

Το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο χωρίς γκολ και ο Τερίμ θέλησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του χρησιμοποιώντας τον Σπόραρ μαζί με τον Ιωαννίδη στην επίθεση. Η δικαίωση δεν άργησε για την τακτική κίνηση του κόουτς του Παναθηναϊκού. Μπορεί στο 60’ ο Σλοβένος φορ να μην πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Βαγιαννίδη, όμως στο 62’ τελείωσε αριστουργηματικά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και πάσαρε για τον Σπόραρ, ο οποίος με το τέλειο πλασέ και παρά την πίεση ενός αντιπάλου, έστειλε την μπάλα… συστημένη στην αριστερή γωνία του Κουέστα γράφοντας το 0-1. Ήταν το 13ο εφετινό γκολ του Σλοβένου σε όλες τις διοργανώσεις και το 8ο στο πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα μέχρι τέλους, αφού απειλήθηκαν ελάχιστα. Ακόμα όμως κι όταν ο Άρης άγγιξε το γκολ με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 90’, ο Γεντβάι με τρομερή επέμβαση, έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Το «τρίποντο» σφραγίστηκε στο 92’ έπειτα από ωραία ανάπτυξη του Τριφυλλιού. Ο Μλαντένοβιτς σέντραρε εξαιρετικά, ο Τζούριτσιτς κάνοντας κίνηση φορ πλάσαρε εξ επαφής απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι αλλά η μπάλα προσέκρουσε στον επερχόμενο Μπράμπετς και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Ήταν η τρίτη νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές των play offs για τον Παναθηναϊκό, που την ερχόμενη Κυριακή (14/4, 17.00) υποδέχεται στη Λεωφόρο τη Λαμία.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σουλεΐμάνοφ, Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (88′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (77’ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης (91’ Βέρμπιτς).