Ο Παναθηναϊκός δεν έμαθε απ’ τα παθήματά του και το πλήρωσε ακριβά. Το Τριφύλλι υπέστη μια επώδυνη ήττα απ’ τον Άρη στο Απ. Νικολαΐδης με 1-0 για την 8η αγωνιστική των play offs και έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο.

Οι Πράσινοι, ακόμα κι αν νικήσουν τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, θα πρέπει να περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να ελπίζουν… Είναι βέβαιο πως μόνοι τους «έβγαλαν τα μάτια τους» καθώς σε δύο παιχνίδια, όπου έπαιζαν την επιβίωσή τους για τον τίτλο και είχαν την ευκαιρία να γίνουν τα… αφεντικά, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων γκρεμίζοντας ό,τι έχτιζαν το προηγούμενο διάστημα

Προηγήθηκε το βαρύ 3-0 απ’ την ΑΕΚ και ακολούθησε το πικρό 0-1 απ’ τον Άρη που ουσιαστικά πληγώνει ανεπανόρθωτα τον Παναθηναϊκό που είναι σαφές πως αδίκησε τον εαυτό του με την εικόνα που παρουσίασε σε δύο σερί «τελικούς».

Το γεγονός ότι η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δέχθηκε γκολ μόλις στο 2’ απ’ τον Σαμόρα καταδεικνύει πως το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους Πράσινους, που είδαν τον αντίπαλο να προηγείται στο σκορ για έκτο (!) παιχνίδι σε οκτώ αγωνιστικές στα play offs. Συνέβη με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (δύο φορές), Λαμία και η κακή εκκίνηση επαναλήφθηκε και με τον Άρη.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν έναν ολόκληρο αγώνα μπροστά τους για να κυνηγήσουν την ανατροπή κι όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα από ένα ματς στο οποίο όλα πήγαν στραβά και τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε ορισμένες καλές στιγμές με τον Ούγκο στο 8’ και το 19’, με τον Βέρμπιτς στο 9’ και τον Τσέριν στο 12’. Η μπάλα όμως δεν κατέληξε στα δίχτυα. Το ίδιο συνέβη πάντως και για τον Άρη που στο 21’ είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Ούγκο απομάκρυνε το σουτ του Σαμόρα προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους φιλοξενούμενους να έχουν δοκάρι με τον Σαμόρα. Το 0-2 αποφεύχθηκε αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην βρίσκει τον τρόπο για να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 54’ ο Σπόραρ και στο 69’ ο Μπακασέτας απείλησαν αλλά δίχτυα δεν βρήκαν, όπως συνέβη σε κάθε επιθετική προσπάθεια μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και μολονότι η ομάδα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας στην ενδεκάδα και τους τρεις σέντερ φορ (Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ).

Το σφύριγμα της λήξης γέμισε με απογοήτευση την ομάδα και τον κόσμο καθώς χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, ενώ παράλληλα ψαλιδίστηκαν οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούριτσιτς), Βιλένα (63’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Ζιλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Σαμόρα (66’ Μορόν).