Ήταν το πιο άνετο έως χαλαρό βράδυ της σεζόν, έως τώρα. Με το 3-1 του πρώτου αγώνα στην Πάτρα, η ρεβάνς Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στην Παναχαϊκή έδειχνε τυπική διαδικασία. Το παιχνίδι απέκτησε ιδιαίτερο νόημα και θα μείνει στη μνήμη πολλών χάρη στη χρησιμοποίηση έξι ποδοσφαιριστών από την ακαδημία του Παναθηναϊκού (οι τέσσερις στο αρχικό σχήμα, οι τρεις έκαναν επαγγελματικό ντεμπούτο) και 11 Ελλήνων παικτών. Το τελικό 2-0 υπέρ του Τριφυλλιού έχει ακόμα μία θετική ανάγνωση: τα γκολ προήλθαν από δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι πέτυχαν τα πρώτα γκολ τους εφέτος, τον Δημήτρη Κολοβό και τον Αργύρη Καμπετσή. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου και περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσκολεύεται να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Super League προτιμάει ξένους παίκτες ή μπαρουτοκαπνισμένους Έλληνες, ο Παναθηναϊκός συστηματικά εδώ και 1,5 χρόνο έχει θέσει σε εφαρμογή ένα άλλο πλάνο, γεμάτο φρεσκάδα. Στο ματς με την Παναχαϊκή οι 18χρονοι Βασίλης Ζαγαρίτης, Δημήτρης Σερπέζης, Γιώργος Βαγιαννίδης έκαναν το επαγγελματικό τους ντεμπούτο, ο επίσης 18χρονος Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος κατέγραψε τη δεύτερη εφετινή συμμετοχή του ενώ και στα 93 λεπτά του αγώνα έπαιξαν άλλοι δύο ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Τριφυλλιού, ο 20χρονος Κώστας Αποστολάκης και ο… μεγάλος της παρέας ο 22χρονος Φάνης Μαυρομμάτης!

Στα του αγώνα ο Κολοβός άνοιξε το σκορ στο 52′ έπειτα από σέντρα του Αποστολάκη ενώ στο 71′ ο Καμπετσής «κλείδωσε» τη νίκη, ευστοχώντας σε τετ α τετ έπειτα από κάθετη πάσα του Κολοβού. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος (38′ Αλεξανδρόπουλος), Αποστολάκης, Ζαγαρίτης, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Νούνες, Μπεκ (63′ Φάουστο), Σερπέζης (63΄Βαγιαννίδης), Κολοβός, Καμπετσής.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυριάς (72′ Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος (69′ Μωραΐτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης (60′ Κολ)