Παράσταση για ένα ρόλο στο Emileon του Αγρινίου αφού η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού έφτασε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης και επικράτησε πολύ εύκολα του Παναιτωλικού. Το τελικό 0-3 φαντάζει φτωχό εάν αναλογιστεί κάποιος ότι οι Πράσινοι είχαν επίσης ένα χαμένο πέναλτι, τρία δοκάρια και τρεις κλασικές ευκαιρίες για να φτάσουν το δείκτη του σκορ σε εντυπωσιακό αριθμό.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Στο 7ο λεπτό ο Καλομοίρης από αριστερά πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Αθανασακόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και «έκοψε» τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου ο Σερπέζης πλάσαρε άμεσα για να στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Ηλιάδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών.

Τελικά το 0-1 ήρθε στο 27ο λεπτό όταν ο Σερπέζης πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Σούλτσε και αυτός εντός περιοχής πλάσαρε από αριστερά στην απέναντι γωνία τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικούμ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-2 ανήκει αποκλειστικά στον Σερπέζη. Στο 35′ ο Βαγιαννίδης πάσαρε στον Σερπέζη ο οποίος με πλάτη στο τέρμα από το ύψος της περιοχής, ελίχθηκε με προσποίηση ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και με γρήγορο πλασέ στην αριστερή γωνία άφησε… άγαλμα τον τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «καθαρίσει» νωρίς τη νίκη. Στο 48′ το υπό πίεση πλασέ του Σερπέζη από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά. Στο 59′ ο Σούλτσε βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, επιχείρησε να τον περάσει και ανατράπηκε. Το πέναλτι καταλογίστηκε και ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο τερματοφύλακας με εκτίναξη στη δεξιά γωνία απόκρουσε, ο Ηλιάδης πήρε την επαναφορά και γύρισε παράλληλα με τους Μαυρουδή, Σούλτσε μόνοι τους με το τέρμα να μπερδεύονται και να αφήνουν τη μπάλα να περάσει!

Μοναδική φάση του Παναιτωλικού στο παιχνίδι ήταν ένα σουτ από εκτέλεση φάουλ στο 63′ που απέκρουσε στην αριστερή γωνία του ο Χριστογεώργος. Στο 69′ ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν ο Σπίνος απομάκρυνε τη μπάλα, ο Σερπέζης πήρε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Σούλτσε έφυγε στο χώρο, πλασάροντας κάτω από τα πόδια τον εξερχόμενο τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.

Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα οι Πράσινοι απείλησαν και άλλες φορές όμως το 0-3 παρέμεινε.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης (76′ Καρβούνης), Ζαγαρίτης (76′ Σιδεράς), Σαντικάι, Σπίνος, Ηλιάδης, Αθανασακόπουλος (56′ Μαυρουδής), Σερπέζης, Καλομοίρης (71΄Κούτσιας), Σαμαράς, Σούλτσε (71′ Νιάρχος).