Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που τίμησε όσο λίγοι τα χρώματα του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο παρελθόν, ο Γιώργος Καπουράνης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης.

Οι γνώσεις, η εμπειρία και η φιλοσοφία του Γιώργου Καπουράνη ταιριάζουν απόλυτα με το προφίλ της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης και είναι βέβαιο ότι η παρουσία του θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική της και θα συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση της και στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχει σε όλες τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες που ανήκουν στο δίκτυο της.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η επιλογή μου στη θέση αυτή και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους ανθρώπους της ΠΑΕ», επισήμανε ο νέος πρόεδρος της GFD και προσέθεσε: «Είναι σημαντικό μέσα από το ποδόσφαιρο να βοηθήσουμε τα παιδιά να ενταχθούν σε ένα αξιακό πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι και να μάθουν από τη νεαρή ηλικία πώς να λειτουργούν όχι ατομικά αλλά μέσα από την ομάδα, κάτι που θα τους βοηθήσει καθοριστικά και στη μετέπειτα ένταξή τους στην κοινωνία αποφεύγοντας αρνητικές επιρροές. Παράλληλα, θα δουλέψουμε με γνώμονα την ανάδειξη και την αξιοποίηση ποδοσφαιρικών ταλέντων, στον άξονα των δραστηριοτήτων που η Πράσινη Ποδοσφαιρική Ανάπτυξη έχει ήδη δρομολογήσει».

Ο Γιώργος Καπουράνης ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από τους νέους του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε κατά σειρά σε Πανιώνιο και Αθηναϊκό, πριν πάρει μεταγραφή για το «τριφύλλι» τον Δεκέμβριο του 1992.

Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε την πενταετία 1993-1998 και συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες της ομάδας. Κατέκτησε συνολικά 2 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας και ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε στους «4» του Τσάμπιoνς Λιγκ την περίοδο 1995-1996.

Αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας και διακρίθηκε για το πάθος στο παιχνίδι του αλλά και για τα κρίσιμα γκολ που σημείωνε, ειδικά σε αγώνες ντέρμπι. Φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι σε 124 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, συνέχισε την καριέρα του στην Παναχαϊκή, όπου κρέμασε και τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Για τις δραστηριότητες και το σχεδιασμό της GFD μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στο www.gfd.gr