Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης (GFD) στις ΗΠΑ. Η εξάπλωση της στο Σικάγο και στο Νότιο Ιλλινόις πέρα από το Σεντ Λιούις όπου βρίσκεται οδήγησε τον Πρόεδρο της GFD USA κ. Νίκο Καρύδη, στην απόφαση να διοργανώσει το πρώτο προπονητικό σεμινάριο με τη συμμετοχή προπονητών από όλες τις περιοχές που βρίσκονται ακαδημίες της GFD.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του κολεγίου CBC στην πόλη του Σεντ Λιούις με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν με το πέρας αυτού την GFD level II πιστοποίηση.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επιμόρφωση των προπονητών σε θέματα τεχνικής και τακτικής του ποδοσφαίρου αλλά και η εκπαίδευση τους πάνω σε παρεμφερείς τομείς όπως:
Α) Παιδοψυχολογία και ποδόσφαιρο
Β) Διατροφική αγωγή
Γ) Πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών
Δ) Εργομετρικές αναλύσεις

Όλες τα παραπάνω θέματα αναλύθηκαν από κορυφαίους επιστήμονες ενώ το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με προπόνηση αλλά και αγώνες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τους προπονητές, στους οποίους συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια των ακαδημιών της GFD USA.

Οι διοργανωτές του σεμιναρίου αλλά και οι υπεύθυνοι της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης ήταν πολύ ευχαριστημένοι από τις εργασίες του σεμιναρίου και από την πολυπληθή συμμετοχή προπονητών από το Σικάγο, αφού στην πόλη αυτή μόλις ξεκίνησε η δράση της GFD.

To επόμενο εκπαιδευτικό <ραντεβού> για τους προπονητές της GFD USA έχει οριστεί για τις 31 Ιουλίου στο Σεντ Λιούις όπου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό προπονητικό σεμινάριο της Αμερικανικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης.

ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η συνεργασία της GFD USA με ακαδημίες του Σικάγο ήταν η αρχή της εφαρμογής του σχεδιασμού που προβλέπει την επέκταση των συνεργασιών της GFD USA σε όλες τις ΗΠΑ. Στελέχη της GFD USA ταξιδεύουν σε πολλές πολιτείες, έτοιμοι να εξασφαλίσουν νέες συνεργασίες μα ακαδημίες με σκοπό την παρουσία της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης σε όλη τη χώρα

H GFD ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο στόχος της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης που λειτουργεί υπό την αιγίδα του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και ενός από των πιο γνωστών στην Ευρώπη, Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να μην αφορά την εξάπλωση της σε όλον τον κόσμο. Ήδη ο πρόεδρος της GFED USA και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με ακαδημίες στον Καναδά, την Αυστραλία και την Νότια Αφρική και μέχρι τα τέλη του 2009 αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.
Για την καλύτερη προετοιμασία των εν λόγω συμφωνιών, θα μεταβούν στα τέλη Αυγούστου στις ΗΠΑ ο γενικός διευθυντής και ο υπεύθυνος του δικτύου της GFD Αργυρίου Βασίλης και Αργύρης Σταμάτης αντίστοιχα.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι υπεύθυνοι της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης έχουν ήδη προγραμματίσει επίσημη επαφή με ακαδημίες της Σερβίας ενώ στους άμεσους στόχους τους είναι η εξάπλωση του Δικτύου σε όλα τα Βαλκάνια.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Μεγάλη είναι και η ανάπτυξη της GFD στην Κύπρο. Ο υπεύθυνος της GFD Κύπρου Γιάννης Ιωάννου έχει ολοκληρώσει τις πρώτες επαφές του με ακαδημίες της Μεγαλονήσου που πληρούν τις προδιαγραφές για να ενταχθούν στο δίκτυο της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης και μέχρι το Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση τους που προβλέπει την ύπαρξη τουλάχιστον μίας <πράσινης ακαδημίας> σε κάθε μεγάλη πόλη της Κύπρου, αυξάνοντας κατά τουλάχιστον 80% τον αριθμό των αθλητών της GFD.