Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πανελλαδικά τουρνουά με την επωνυμία «Green Youth Tournament 2015» που διοργανώνουν κάθε χρόνο κατά την πασχαλινή περίοδο οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός, το δίκτυο ακαδημιών ποδοσφαίρου που λειτουργεί υπό την αιγίδα και την πιστοποίηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το πρώτο μέρος διεξήχθη στην Λεπτοκαρυά στο χρονικό διάστημα από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, με τη συμμετοχή αθλητών προερχόμενων από τις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός του Αιγίου, του Αλίμου, της Ελευθερούπολης Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, του Χορτιάτη, της Κατερίνης, της Κομοτηνής, της Λαμίας, της Πάργας, της Πάτρας των Φαρσάλων. Οι αποστολές των ομάδων διέμειναν στο ξενοδοχείο Poseidon Palace, ενώ οι αγώνες διεξήχθησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πλαταμώνα, Λεπτοκαρυάς, Ν. Πόρων, Λιτόχωρου και Δίον.

Ακολούθησε η διεξαγωγή του δευτέρου κατά σειρά τουρνουά στο Λουτράκι, το διάστημα από τις 15 έως τις 18 Απριλίου, με τη συμμετοχή αθλητών προερχόμενων από τις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός του Αλίμου, του Αμαρουσίου, της Ζακύνθου, της Καλαμάτας, της Κεφαλονιάς, της Πάρνηθας, της Πεύκης, του Ρεθύμνου, της Ριζούπολης, των Σεπολίων, του Χαλανδρίου και της Χαλκίδας. Οι αποστολές των ομάδων διέμειναν στην πρότυπη αθλητική κατασκήνωση Sportcamp και οι αγώνες διεξήχθησαν μέσα στις άριστες αθλητικές εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.

Στο τουρνουά παρευρέθησαν ο σκάουτερ των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός κ. Γιώργος Καφφές, και οι σκάουτερ των ακαδημιών του Παναθηναϊκού κ.κ. Νίκος Πατσιαβούρας, Ανδρέας Λαγωνικάκης, Μανώλης Φαμέλης και Μάρκος Τσομπανόπουλος.

Τις βραβεύσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ Στράτος Σωπήλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, και ο Βασίλης Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Παράλληλα, υπήρξε διάλεξη του εργοφυσιολόγου του Παναθηναϊκού, κ. Γιάννη Τσεκούρα, προς τους προπονητές του Δικτύου.

Σημαντική ήταν η συμβολή και των εθελοντών, φοιτητών του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Σπάρτης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στο «Green Youth Tournament 2015».

Βασική καινοτομία συνιστά το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά στους αγώνες δεν τηρήθηκε βαθμολογία, καθώς η φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός εστιάζει στην ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθε και στην επιβράβευση της συμμετοχής. Έτσι στις τελετές λήξης όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές τιμήθηκαν με χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής του τουρνουά ενώ η κάθε ομάδα τιμήθηκε με κύπελλο.

Οι πολύ όμορφες εκδηλώσεις έκλεισαν με πάρτι προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων στο τουρνουά όπου οι μικροί αθλητές διασκέδασαν με την ψυχή τους, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.