Σε υψηλό επίπεδο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγωνιστικής αξιολόγησης 120 αθλητών της ηλικιακής κατηγορίας των Προπαίδων που ανήκουν στις «Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού» με στόχο την ανίχνευση νέων ταλέντων.

Στην ιστορική έδρα της Λεωφόρου, δοκιμάστηκαν μικροί ποδοσφαιριστές από 30 Σχολές του Παναθηναϊκου από όλη την Ελλάδα υπό το βλέμμα των προπονητών Κώστα Ταράση, Δημήτρη Κλη και Γιώργου Σίμου.

Κοντά στα παιδιά ήταν οι σκάουτερ του Συλλόγου Δημήτρης Μάρκος, Κώστας Μπατσινίλας, Ανδρέας Λαγωνικάκης, Γιώργος Καφφές, Γιώργος Φαμέλης, Νίκος Πατσιαβούρας μαζί με στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Ο Κώστας Μπατσινίλας σχετικά με το αγωνιστικό επίπεδο δήλωσε πως «υπάρχει πλούσιο ταλέντο στις μικρές ηλικίες, το οποίο ξεδίπλωσαν οι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι της Λεωφόρου που λατρεύουν ν’ αγωνίζονται, κερδίζοντας μια σπάνια εμπειρία. Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς για τη συμμετοχή».

Από την μεριά του, ο Ανδρέας Λαγωνικάκης προέτρεψε τα παιδιά «ν’ ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών τους και να δίνουν το παρών στα Τουρνουά» και συνέχισε ενθυμούμενος «Κι εγώ από μικρός, ήθελα να χαίρομαι το ποδόσφαιρο με όνειρο να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο Σύλλογο. Η επιμονή και η αγάπη μου για την μπάλα έφεραν τα γνωστά καλά αποτελέσματα. Στις υποδομές του Παναθηναϊκού υπάρχει αθλητική κουλτούρα».

Τις προσεχείς ημέρες, οι υπεύθυνοι προπονητές θα επιλέξουν ποδοσφαιριστές για μία τελική προπόνηση και στη συνέχεια θα κληθούν στο νέο προπονητικό κέντρο «Γ. Καλαφάτης» για να συμμετάσχουν στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου, με υπεύθυνο τον διευθυντή της πράσινης Ακαδημίας κ. Γιάννη Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες και εθελοντές για τη τη συμμετοχή τους και τις εταιρείες adidas, και Ευρωπαϊκή Πίστη που στηρίζουν τους νέους αθλητές των Σχολών και το έργο του Συλλόγου μας.