Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10/1 το 1o coach clinic με τη συμμετοχή 20 Προπονητών των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.Η πρώτη ομάδα προπονητών από τις Σχολές μας επιλέχθηκε βάσει προτεραιότητας, ενώ ακολουθούν τα επόμενα γκρουπ προπονητών από όλη την Ελλάδα που θα παρακολουθήσουν το αντίστοιχο σεμινάριο.

Το 2ήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Συλλόγου «Γ. Καλαφάτης» με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δικτύου κ. Βασίλη Κωνσταντίνου να καλωσορίζει τους προπονητές. Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι συνεργάτες και οι προπονητές της Ακαδημίας με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας της ΠΑΕ κ. Γιάννη Σαμαρά.

Ο κ. Γιάννης Σαμαράς ανέλυσε τη φιλοσοφία του Συλλόγου και τιςΒασικές αρχές λειτουργίας της Ακαδημίας. Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Τμήματος Ανάλυσης κ. Δ. Γκούμας, προχώρησε στηνΕισαγωγή του Performance Analysis. Ο κ. Β. Λάππας Προπονητής Τερματοφυλάκων της Α’ Ομάδας, μίλησε για τοΕκπαιδευτικό πλάνο των τερματοφυλάκωναπό τις μικρές ηλικίες έως το επαγγελματικό επίπεδο. Η κα. Μ. Ψυχουντάκη Αθλητική Ψυχολόγος, σκιαγράφησε τονΠροπονητή – ηγέτη & δάσκαλο. Για τηνΚατάρτιση του προγράμματος προπόνησηςμίλησε ο κ. Γ. Σαμαράς, ενώ οι προπονητές της Ακαδημίας κ. Σπ. Μαραγκός και κ. Σ. Συλαϊδόπουλος ανέλυσαν τοπρακτικό σκέλος της προπονητικής διαδικασίας.

Οι προπονητές μας, είχαν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου να παρακολουθήσουν προπόνηση της Ακαδημίας, να εκφράσουν απορίες, να κάνουν ερωτήσεις και ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες από την καθημερινή τους προπόνηση με τα παιδιά αλλά καιτην επαφή με τους γονείς των αθλητών μας.

Οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού προχωρούν με σταθερά βήματα το πλάνο εκπαίδευσης, ενημέρωσης και συνεργασίας που έχει σχεδιαστεί από την Διοίκηση και έχει τεθεί ως προτεραιότητα, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των τεχνικών υποδομών των Σχολών που ανήκουν στο μεγάλο Δίκτυο του Παναθηναϊκού.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό, κάντε κλικΕΔΩ