Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους Νέους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επικράτησαν εκτός έδρας επί εκείνων της Καλλονής, με σκορ 1-0 στο δημοτικό στάδιο Αγιάσου, για την 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Υποδομών Super League Novasports K20.

Το παιχνίδι «στιγματίστηκε» από την… ασταμάτητη βροχή, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να είχε μόνο ένα τέρμα, είχε όμως δυο δοκάρι, ένα χαμένο πέναλτι, μια αποβολή και πολλές ευκαιρίες για γκολ και από τις δυο ομάδες. Με τους «πράσινους» να στέκονται στο ύψος τους και να παίρνουν ένα παλικαρίσιο «διπλό»…

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και… προειδοποίησε τους γηπεδούχους στο 23’, όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας της Καλλονής.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μίγγου, έξω από την περιοχή, στο 35ο λεπτό, ενώ η «απάντηση» των «σαρδέλων» ήρθε μετά από τρία λεπτά, με την ανατροπή του Μπαστιάνου από τον Μαυρομάτη. Ωστόσο, ο Κότσαρης απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του πέναλτι!

Έτσι, στο 44’ η τάξη… αποκαταστάθηκε, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίγγου από αριστερά, ο Ανδρέου γύρισε τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι απ’ όπου ο επερχόμενος Μαυρομάτης την έστειλε με καρφωτή κεφαλιά στα δίχτυα του Αρβανίτη, κάνοντας το 0-1 για το «τριφύλλι»!

Στην επανάληψη, η Καλλονή προσπάθησε με πίεση στην μπάλα να φτάσει στην ισοφάριση, κάνοντας κάποιες φάσεις, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ψύχραιμοι και δημιουργώντας κι αυτοί μερικές ευκαιρίες -που δεν αξιοποίησαν πάντως- διατήρησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ανδρέου, επτάλεπτά πριν τη λήξη, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΣΚΟΡΕΡ: 44’ Μαυρομάτης

ΚΑΛΛΟΝΗ: Αρβανίτης, Τοπάλι, Βενετάκης, Τζενίδης, Τηνιακός, Μπαστιάνος, Στάτης, Σεφουλάι (60’ Καραγεώργης), Μόσχος, Τζανετέλλης (49’ Σοφιάνης), Πεταυράκης (54’ Λαμπράκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Βαλμάς (77’ Ξηρός), Θεοχάρης, Ανδρέου, Μαυρομάτης, Μίγγος, Στάικος, Αγγελόπουλος Β. (70’ Μπουζούκης), Παπανικολάου, Χατζηγιοβάννης (86’ Αγιασιώτης), Λάμπρου.