Πολύς κόσμος βρέθηκε στο Soccer City, στο γήπεδο όπου πραγματοποιείται φέτος το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων της Σχολής Βοτανικός – Αιγάλεω, για ν’ ανταλλάξει ευχές και να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Η τελετή ξεκίνησε από τις πιο μικρές ηλικιακές κατηγορίες που είναι τα παιδιά του 2009-2010 και ολοκληρώθηκε με τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι γεννηθέντα το 2003-2004. Μαζί τους, και οι προπονητές της Σχολής Γ. Βλαχόπουλος, Δ. Πολποτίνης, Π. Κωσταδήμας και Τ. Τσαλαμάγκας.

Ο Πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλη Κωνσταντίνου, μίλησε με το προπονητικό τιμ και τους γονείς, ενώ φωτογραφήθηκε με τους μικρούς ποδοσφαιριστές.

Στη συνέχεια έκανε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Αγαπητά παιδιά και γονείς,

Αγαπητοί προπονητές και συνεργάτες,

Είναι χαρά μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας για να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου μια καλότυχη χρονιά, με υγεία για όλους και καλή πρόοδο για τα παιδιά μας.

Χαίρομαι που βλέπω τους γονείς να δίνουν το παρόν και να εμπιστεύονται τις Σχολές του Παναθηναϊκού.

Και χαίρομαι για τους προπονητές που δείχνουν διάθεση να αποκαλύψουν στα παιδιά την ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Θέλω να γνωρίζετε, πως κάθε παιδί που φορά την τιμημένη φανέλα με το Τριφύλλι, είναι ένα παιδί τυχερό, γιατί εκτός από καλή μπάλα θα μάθει να σέβεται τον συμπαίκτη, να είναι έντιμο απέναντι στον αντίπαλο και καλός φίλαθλος με ανεξάρτητη κρίση.

Αυτές οι αρχές, μοιράζονται σε όλα τα παιδιά του Δικτύου μας, από τον Βοτανικό μέχρι την Κρήτη, την Κύπρο, την Κομοτηνή.

Το Δίκτυο Σχολών του Παναθηναϊκού, έχει πλέον συστηματική συνεργασία με την Ακαδημία που εδρεύει στο Κορωπί, με επισκέψεις ομάδων, με μαθήματα στους προπονητές, με τουρνουά αξιολόγησης, με ψυχολογική παρακολούθηση των παιδιών και με πολλές νέες προπονητικές πρακτικές.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους μια επιτυχημένη νέα χρονιά και να θυμάστε πως ο Παναθηναϊκός είναι Σύλλογος Μεγάλος γιατί διαχρονικά γεννά και μεγαλώνει τους καλύτερους Αθλητές και Φιλάθλους».