Ανώτερη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα Κ20 του Παναθηναϊκού δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί της αντίστοιχης ομάδας του Ηρακλή με 4-2, στον αγώνα που διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Μίκρας, στη Γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Κ20.

Η αναμέτρηση κρίθηκε ουσιαστικά από τα καίρια σημεία στα οποία σκόραραν οι «πράσινοι», τόσο στο ξεκίνημα, όσο και – κυρίως – στο τέλος του πρώτου και την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Η ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου ήταν ανώτερη σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αποδίδοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και «βγάζοντας» κάποιες εντυπωσιακές φάσεις.

Το σκορ άνοιξε στο 8’ με τον Πίσπα να υποδέχεται ωραία την μακρινή μπαλιά του Θεοχάρη, να περνάει τον αντίπαλό του και να πλασάρει από πλάγια θέση εύστοχα. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ισορρόπησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ευθυμίου στο 26’, όμως ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά στα ηνία της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 44’ πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ, με τους Μίγγο, Αγγελόπουλο και Πίσπα να «κρύβουν» την μπάλα παίζοντας με τη μία από το κέντρο του γηπέδου μέχρι την περιοχή όπου την τελική πάσα του πρώτου σκόρερ της ομάδας αξιοποίησε ο Θεοχάρης για να διαμορφώσει το 1-2. Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, καθώς μόλις στο 47’ ο Παπανικολάου επωφελήθηκε από το συνδυασμό Πίσπα – Ξηρού και σούταρε εύστοχα από πλάγια αριστερά για το 1-3.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι μειώνοντας σε 2-3 με τον Ζιώγα στο 53’ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως το «τριφύλλι» καθάρισε την αναμέτρηση στο 68’ όταν ο Παπανικολάου έφυγε στην αντεπίθεση πλάσαρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων και στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 2-4. Με αυτόν τον τρόπο οι Νέοι του Παναθηναϊκού φτάνουν στο μεγάλο derby με τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής έχοντας συμπληρώσει 10 συνεχόμενες νίκες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ηρακλής: Παπαδόπουλος Σ., Γουνόπουλος, Τσαλταμπασίδης, Δραγάνης (66′ Αλοπούδης), Μυλωνάς, Βλαχόπουλος, Δοξάκης (85′ Αποστόλου), Ευθυμίου, Τσεκάι, Ζιώγας, Δαμουλάκης (41′ Ζαββάκης)

Παναθηναϊκός:Ξενόπουλος, Ντόκο, Ξηρός (67′ Αποστολάκης), Ζερβόπουλος, Μαυρομάτης, Μίγγος, Παπανικολάου (72’ Μπουζούκης), Θεοχάρης, Αγγελόπουλος, Κουντουριώτης (69’ Βαλμάς), Πίσπας