Ξεκίνημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Κ17 του Παναθηναϊκού στις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αφού επιβλήθηκε με τελικό σκορ 2-1 της αντίστοιχης ομάδας του Αστέρα στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Καλαφάτης» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου του Πρωταθλήματος Κ17 Super League.

Οι «πράσινοι» επισφράγισαν την ανωτερότητά τους με την πρώτη τους νίκη καθώς προηγήθηκαν με 2-0 πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν το σκορ και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για ευρύτερη νίκη. Από το ξεκίνημα το «τριφύλλι» είχε την υπεροχή, την κατοχή μπάλας και τη δημιουργία περιορίζοντας τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Η ανωτερότητα αυτή μεταφράστηκε σε ένα χαμένο τετ-α-τετ και σε ένα δοκάρι από τον Ηλιάδη, ο οποίος όμως στην επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε δεν αστόχησε και με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 41’.

Το σχετικά γρήγορο δεύτερο γκολ στο δεύτερο μέρος, το οποίο πέτυχε ο Σερπέζης με κεφαλιά στο 60’ ουσιαστικά «κλείδωσε» το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει καλύτερο σκορ αν οι Αθανασακόπουλος και Δάκτυλας ήταν εύστοχοι στις καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Αντ’ αυτού οι Αρκάδες κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 2-1 σκοράροντας στο 64’ και κρατώντας ανοικτή την αναμέτρηση μέχρι το φινάλε παρά το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να απειλήσουν πλην περιορισμένων περιπτώσεων με στατικές φάσεις. Ετσι, το σύνολο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον πρώτο του φετινό επίσημο αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Χριστοδουλής, Βαγιαννίδης, Παρασκευόπουλος, Σαντιγκάι, Καραγιάννης, Ηλιάδης, Σαμαράς, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Ζαγαρίτης. Επιπλέον αγωνίστηκαν οι: Δάκτυλας, Τουρκοχωρίτης, Σπίνος, Καλαμπόκας, Ντομάτας

Αστέρας Τρίπολης: Πέτρου, Σταθόπουλος, Βασιλικόπουλος (70′ Τζήλος), Μιχελής, Τζίμας, Τανουσαϊ, Μπλάτσος, Κωτσόπουλος (52′ Ρεσούλι), Ντίνος, Μιχόπουλος, Χριστόπουλος (46′ Μπέρκης)