Σε ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα, η Κ17 του Παναθηναϊκού ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού με 2-1, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Κ17.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 αγώνες για να υποστεί την πρώτη της φετινή ήττα η Εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού που στη 15η φετινή της αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Super League δεν κατάφερε να την αποφύγει, χάνοντας από την ομάδα του Ολυμπιακού σε έναν αμφίρροπο και ισορροπημένο αγώνα που κρίθηκε από ένα γκολ των γηπεδούχων προς το φινάλε του ματς.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί να ανοίξουν το σκορ νωρίς, στην πρώτη τους καλή φάση με τον Μπουλάρι να υποδέχεται την πάσα του Φέκκα και με εύστοχο πλασέ εντός περιοχής να σκοράρει στο 11’ για το 1-0. Ο σκόρερ είχε και νέα ευκαιρία δέκα λεπτά αργότερα, ωστόσο αστόχησε σε κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά βρήκε τα πατήματά του και ανέβασε την απόδοσή του, επιδιώκοντας την ισοφάριση. Ο Αθανασακόπουλος δεν τα κατάφερε στο 27’ πλασάροντας άουτ, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο 40’ με τον Σερπέζη. Ο επιθετικός των «πράσινων» έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας τους αντίπαλους αμυντικούς πριν βρεθεί απέναντι από τον Καραργύρη και πλασάρει εύστοχα για το 1-1. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ήταν γενικά ισορροπημένο, αλλά περισσότερο νευρικό με τις φάσεις απέναντι στις δύο εστίες να είναι λιγότερες. Τη διαφαινόμενη βάσει της εικόνας του ματς ισοπαλία «εσπασε» ο Ράμα στο 83’ που κατάφερε με σουτ εκτός περιοχής να νικήσει τον Μπότσαρη και να σημειώσει το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στο διάστημα που απέμενε ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά.

Μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής η ομάδα του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς έχοντας έναν αγώνα περισσότερο από τον «αιώνιο» αντίπαλο που πλησίασε στους 35.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός:Καραργύρης, Κωνσταντινίδης, Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μποσκουΐδης, Γλυνός, Μούγιος (60′ Τσακίρης), Ράμα, Μπουλάρι (86′ Νικολής), Φέκκας (92′ Τάσιας), Γεωργαντής (89′ Ζαχαράκης).

Παναθηναϊκός:Μπότσαρης, Βαγιανίδης, Καλαμπόκας, Σπίνος, Ηλιάδης (56′ Σαντικάι), Μαυρουδής (67′ Μπούτσι), Τζαβίδας (81′ Τσιμπόκας), Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος (74′ Ζαγαρίτης), Σαμαράς (86′ Ντομάτας).