Τέταρτη σερί νίκη για την Κ20 του Παναθηναϊκού που εξακολουθεί να κερδίζει ανεξαρτήτως συνθηκών και αντιπάλου και πέρασε από μία ακόμα δύσκολη έδρα καταβάλλοντας την αντίσταση της αντίστοιχης ομάδας του ΠΑΣ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Epirus στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Κ20.

Με τις πολλές απουσίες λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα να της έχουν γίνει συνήθεια, η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού ξεπέρασε άλλο ένα εμπόδιο στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας επιπλέον να αντιμετωπίσει έναν αγωνιστικό χώρο ιδιαίτερα δύσκολο καθώς είχε μετατραπεί σε βούρκο λόγω της έντονης και διαρκούς βροχόπτωσης. Αυτό το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους όταν και πρακτικά δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Παρά ταύτα οι συγκινήσεις δεν έλειψαν από αυτό το διάστημα του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Μαυρομάτης υπέπεσε σε πέναλτι στο 20’, όμως ο Ξενόπουλος, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, έσωσε την εστία του αποκρούοντας και κρατώντας το 0-0! Λίγο αργότερα, στο 34’ ο Ζωγραφάκης, πέρασε με υπέροχη ατομική ενέργεια δυο αντιπάλους εκτός περιοχής και στη συνέχεια πλάσαρε εύστοχα για να ανοίξει το σκορ και να διαμορφώσει το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να απαντούν με το… καλησπέρα και να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 46’. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πλέον πιο υποφερτός και αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα των Ταράση – Φρατζέσκου να αναπτύξει τις αρετές της στην κυκλοφορία και τη δημιουργία φάσεων. Ηρθαν και χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο 30λεπτο του β΄ μέρους μέχρι να τα καταφέρει να σκοράρει ο Φάνης Μαυρομάτης στο 75’ βάζοντας ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ με προβολή μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ανώτερος και στο 87’ έβαλε… τελεία στο παιχνίδι με τον Σοόυλτσε να σκοράρει – για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική – με γυριστό σουτ εντός περιοχής. Ο Μαυρομάτης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε στο 93’, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι με το 3-1 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης που βρήκε τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την απόστασή του από τους διώκτες του στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βενετικίδης, Τσίντης, Τάτσης, Γώγος, Βασιλάκης, Ζαχαρής, Λιάπης, Λιάσος, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Πήλιος, ενώ αγωνίστηκαν και οι Κάια, Μπισέλας, Νικολόπουλος.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Ζωγραφάκης, Ζερβόπουλος, Μαυρομάτης, Θεοχάρης, Σκεντεράι, Αποστολάκης, Ξεπαπαδάκης (53’ Σούλτσε), Δημήτρουλας (65’ Ραφαήλ), Ντιρμίσι (85’ Βλαχόπουλος), Σέχου