Μετά από αρκετό διάστημα η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού έδειξε ξανά στο γήπεδο τη δυναμική της. Η νίκη της με 4-2 επί του Ατρομήτου στο «Γ. Καλαφάτης» αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα για 70 λεπτά, αποδεικνύει ότι δεν της αρμόζει η χαμηλή βαθμολογική θέση (5η)! Ήταν μια νίκη νοοτροπίας, μυαλού και πάθους. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε την εικόνα που θέλουν όλοι στην ακαδημία να βλέπουν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και σχεδόν με τη σέντρα ο Ατρόμητος είχε δοκάρι σε σέντρα σουτ. Στο 14’ ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ, επικράτησε σύγχυση στην αντίπαλη εστία και μέσα σε όμιλο παικτών ήρθε το γκολ σε προσπάθεια παίκτη των φιλοξενούμενων να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 16’ ο Παπαδόπουλος σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου. Το 2-0 ήρθε στο 19’ με σουτ του Καλομοίρη από το ύψος της αντίπαλης περιοχής. Και στο 23’ ήρθε μια ακατανόητη απόφαση του διαιτητή να αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες. Ο Καραγιαννίδης έκανε φάουλ σε αντίπαλο και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, προκαλώντας διαμαρτυρίες και απορίες.

Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός ήταν καθηλωτικός στο πρώτο ημίχρονο. Στο 39’ μια όμορφη προσπάθεια του Ηλιάδη απέκρουσε ο αντίπαλος τερματούλακας ενώ στο 40’ οι αμυντικοί του Ατρομήτου έδιωξαν πάνω στη γραμμή σε προσπάθεια του Καλομοίρη. Στο 45’ ήρθε το 3-0 από σέντρα του Καλομοίρη και καρφωτή κεφαλιά του Ζαγαρίτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θέλησε να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος. Όμως ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση του Τριφυλλιού και κατάφερε μέσα σε 10 λεπτά να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 55’ από κόρνερ που λανθασμένα υποδείχθηκε, ο Ατρόμητος μείωσε 3-1 με κεφαλιά, ενώ στο 65’ ήρθε το 3-2 με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στο τελευταίο 20λεπτο αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ στο 88’ με σουτ του Ηλιάδη μέσα από την περιοχή.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης (60’ Παλασκώνης), Ζωγραφάκης, Καραγιάννης, Μανιδάκης, Σερπέζης, Ηλιάδης, Ζαγαρίτης, Καλομοίρης (70’ Παπαθανασίου), Αθανασακόπουλος, Παπαδόπουλος (29’ Σπίνος).