Οι κορυφαίοι παίκτες στην ιστορία της ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού μιλούν στο επεισόδιο της σειράς «Για πάντα πρωταθλητές» τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 22.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη γέννηση του Παναθηναϊκού ως ομάδας καθαρά αστικής που στόχευε εξαρχής σε κάτι πολύ πέρα από τα συνηθισμένα, όπως οι διακεκριμένοι Αθηναίοι που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της ομάδας.» περιγράφει ο σκηνοθέτης κ.Ηλίας Γιαννακάκης

Το επεισόδιο διατρέχει όλες τις σημαντικές περιόδους της ομάδας. Ξεκινά από τη σπουδαία αλλά αδικημένη ομάδα της δεκαετίας του πενήντα που έμεινε στην σκιά του Ολυμπιακού. Ακολουθεί το περίφημο συγκρότημα της δεκαετίας του εξήντα, η καλύτερη ίσως ομάδα στην ιστορία του συλλόγου με το αήττητο πρωτάθλημα του 1964. Στη συνέχεια έρχεται η σπουδαία ομάδα του Γουέμπλεϊ το 1971, η εποχή του Σαραβάκου και του Ζάετς και πηγαίνει στα κατορθώματα στην Ευρώπη της εποχής Βαζέχα και φθάνει μέχρι σήμερα.

Τονίζεται η ευρωπαϊκή δυναμική της ομάδας που την καθιστά ξεχωριστή έναντι όλων των άλλων. Ταυτόχρονα όμως, εξετάζεται και το μικρόβιο του διχασμού που πολλές φορές οδήγησε σε μελανές περιόδους την ομάδα.
Ο Γιάννης Παπαντωνίου, κορυφαίο δεκάρι της δεκαετίας του πενήντα, μιλά για πρώτη φορά. Φυσικά ξεχωριστή παρουσία έχει ο Μίμης Δομάζος, ο Βαγγέλης Πανάκης που σε ένα συγκινητικό γύρισμα συναντά σήμερα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας έναν κύριο που πενήντα χρόνια νωρίτερα τον λάτρευε ως ίνδαλμα.

Ακόμη, στην κάμερα του «Για πάντα πρωταθλητές» μιλούν :ο Τάκης Λουκανίδης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Κώστας Ελευθεράκης, ο Χουάν Ρότσα, ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο Νίκος Σαργκάνης, ο Γιάτσεκ Γκμόχ, ο Γιάννης Καλλιτζάκης και φυσικά ο σημερινός αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, ενώ αναλύει ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος.